Yrkesvux/Program (Komvux)

Administration bas

Hermods VUX, i Kungsbacka (+18 orter)
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

För dig som är intresserad av entreprenörskap och företagande så är en yrkesutbildning inom försäljning och service en bra ingång till ett jobb i den branschen. Om det är inom den administrativa delen som du har ditt största intresse så är Administration bas den rätta starten för dig. Utbildningen ger dig en bra grund att stå på och kommer att ge dig möjlighet att välja en inriktning som du vill fördjupa dig inom.

Utbildningen kommer att ge dig kunskaper som är användbara inom offentlig förvaltning men även inom privata företag, till exempel att kunna utföra administrativa och organisatoriska uppgifter, att kunna ta fram och producera presentations- och informationsmaterial samt kunna kommunicera med såväl affärskontakter som medarbetare och kollegor.

 • För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser och ett gymnasie- eller komvuxarbete.
 • Följande påbyggnadsdelar finns att välja mellan: Påbyggnad mot ekonomi och redovisning 400 poäng, Påbyggnad mot HR 400 poäng, Påbyggnad mot inköp 400  poäng, Påbyggnad mot marknadsföring 400 poäng

Efter utbildningen

Efter utbildningen väljer du en eller flera påbyggnadsdelar för att få en komplett yrkesutbildning inom administration. Välj en av följande påbyggnadsdelar:

 • Påbyggnad mot ekonomi och redovisning 400 poäng
 • Påbyggnad mot HR 400 poäng
 • Påbyggnad mot inköp 400 poäng
 • Påbyggnad mot marknadsföring 400 poäng

Förkunskaper och behörighet

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.

Gymnasial yrkesutbildning

Yrkesutbildningar på gymnasial nivå kräver betyg från grundskola eller motsvarande samt grundläggande svenska/svenska som andraspråk och matematik.


Innehåll och upplägg

För mer information om Administration bas, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 startdatum

Flexibel

 • Klassrum
 • Alingsås

Flexibel

 • Klassrum
 • Kungsbacka

Flexibel

 • Klassrum
 • Nässjö

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Administration bas

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hermods VUX
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...

Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Highlights