Visa studentum.se som: Mobil

Bibellinje med volontäruppdrag

Helsjöns folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Helsjön
Längd: 1 termin
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Bibellinje med volontäruppdrag

bibellinjen

Vill du utforska och fördjupa din tro genom undervisning och reflektion? Vill du göra volontärarbete och möta människor på andra sidan Östersjön eller i Egypten? Funderar du på att arbeta inom Svenska kyrkan? Då kan bibellinjen vara något för dig.

Fördjupning i bibeln

På Bibellinjen på Helsjöns folkhögskola fördjupar ni er i Bibeln, Gamla och Nya testamentet, i kristendomens framväxt och kyrkans tro och liv. Ni studerar Bibelns profeter och undersöker vad kyrkans profetiska uppdrag betyder i vår tid. I Böneskolan övar ni er att lyssna till Guds röst och i att be för varandra.

Ni får även tillfälle att brottas med argumenten för kristen tro – och skärskåda  de klassiska invändningarna mot den.Ni har temaaktiviteter, ofta med inbjudna gäster och tillsammans ansvarar vi för skolans andakts- och gudstjänstliv.

Utbildningens upplägg

Utbildningen pågår under 1 termin. Du söker till hösttermin eller vårtermin, de olika terminerna har olika resmål för volontäruppdraget. Prata med din hemförsamling om ekonomiskt stöd för resan. De kanske har något stipendium som du kan söka!

Volontär i Tallinn – höstterminen 

Från och med hösten 2017 inleder Helsjön ett samarbete med Svenska församlingen i Tallinn, Estland. Det innebär en spännande möjlighet att bekanta sig med en kultur som är både nära och långt bort. I Estland möts öst och väst. Svenska kyrkan i Tallinn är en del av Estnisk-lutherska kyrkan på så sätt en systerkyrka till Svenska kyrkan.

Under tre veckor i oktober reser ni till Tallin och arbetar i församlingen som ligger i Tallinns gamla delar och har anor sedan Karl XII:s tid. Preliminär kostnad för volontärresan ca 10 000 kr.

Volontär i Egypten – vårterminen 

Skolan samarbetar sedan flera år med den koptisk-ortodoxa kyrkan, en av världens äldsta kyrkor. Idag är den en minoritetskyrka i det islamska Egypten. Genom att vara volontär fyra veckor  på folkbildningscentret Anafora får du möjlighet att möta egyptiska kristna.

Du får se kyrkans arbete i Kairos sopstäder och delta i den årliga studentkonferens som ordnas tillsammans med den koptisk-ortodoxa kyrkan. Preliminär kostnad för volontärresan ca 10 000 kr.

För mer information om Bibellinje med volontäruppdrag, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig ska du ha fyllt 18 år. Uppåt finns ingen gräns. Du som söker till vårterminen bör ha en grundläggande bibelkännedom sedan tidigare.

De lägger mest vikt vid ditt personliga brev i samband med ansökan.  För att få en dynamisk och bra grupp tas viss hänsyn till kön och ålder.

Examen & Intyg

Efter fullgjord kurs får du ett intyg på vilka ämnen du studerat.

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Det du betalar för är studielitteratur, material, kost, logi samt resan. För mer information avseende kostnader se skolans hemsida.

Helsjöns folkhögskola

Helsjöns folkhögskola

Helsjöns folkhögskola

På Helsjöns folkhögskola får du vara den du är och växa till den du kan bli. På Helsjöns folkhögskola får du hjälp att nå de mål du har med dina studier. Du får möjlighet att lära dig nya saker i...


Läs mer om Helsjöns folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bibellinje med volontäruppdrag

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Helsjöns folkhögskola

Helsjön 1
519 90 Horred

Recensioner

dat98cbr   |   2009-02-03
På Helsjön fick jag vänner för livet som jag fortfarande håller kontakten med. Jag fick chansen att umgås med personer som jag aldrig skulle träffat annars och det var mycket roligt och lärorik. Det var även härligt att få vara i en miljö av respekt och omtanke under ett år. En väldigt hög må-bra-faktor.
          (4)
Beställ information

För att få mer information om Bibellinje med volontäruppdrag via mejl, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?
Recensioner
Bibellinje med volontäruppdrag
Kursrecensioner
          (4,0)
Baseras på 1 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
          (4,0)
Baseras på 1 recensioner
Se alla skolans recensioner