Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - psykologi

Helsjöns folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Helsjön
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Allmän kurs - psykologi

psykologi

På allmän kurs kan du läsa in grundläggande behörighet för högre studier. Du kan också läsa in de kurser du behöver för att gå en yrkesutbildning. Kanske vill du läsa ett år på Helsjöns Folkhögskola för att det är så roligt?

Vilka ämnen ingår i allmän kurs?

Följande ämnen ingår i allmän kurs:

Matematik, Svenska, Engelska, Samhällskunskap, Religion, Naturkunskap, Historia, Data och Aktuellt.

Välj inriktning: Psykologi

Psykologi handlar om att få redskap till att försöka förstå sig själv, andra och varandra. Ni går igenom ämnesområden som utvecklingspsykologi –  ”från vagga till grav”, socialpsykologi – att leva tillsammans, inlärning, minne, tänkande, psykisk ohälsa mm. På psykologin finns det stort utrymme för diskussion och samtal.

Ger dig det du behöver 

Oavsett vem du är erbjuder de dig en stimulerande studiemiljö där du får utforska spännande ämnen tillsammans med andra. De utgår ifrån dina erfarenheter och behov, både i det dagliga arbetet och i upplägget av studierna. Längtar du efter halsbrytande filosofiska debatter eller vill du i lugn och ro ta itu med matten? Helsjöns Folkhögskola vill vara en skola som ger både utmaning och trygghet. För dig som behöver hjälp med läsande och skrivande finns det möjlighet till extra stöd och ett lägre studietempo.

Kunskap som sätts in i ett sammanhang

Mötet mellan människor är viktigt för folkhögskolan eftersom de tänker att det är där en lär sig som mest om sig själv och världen. De arbetar ofta ämnesöverskridande eftersom de tror att vi lär oss bäst när kunskap sätts in i ett sammanhang.

Lugn, natur och precis lagom

Lugnet på Helsjön och lärare som bryr sig om dig ger dig studiero. Naturen runt skolan är fantastisk. Men det bästa med Helsjön är kanske ändå att de är en precis lagom stor skola. Då kan ni lära känna alla som går där och upptäcka nya sidor hos varandra. Det finns alltid mer hos en människa än det man ser på utsidan.

För mer information om Allmän kurs - psykologi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du behöver inga särskilda förkunskaper förutom grundläggande kunskaper i svenska språket.

Ansökan

Fyll i Ansökningsformuläret eller blanketten som du hittar på skolans hemsida och skicka in den. Du ska också skicka in vidimerade kopior av skolbetyg och ev. arbetsbetyg. Hör av dig till Helsjöns folkhögskola om du behöver hjälp med ansökan. De hjälper gärna till.

Så här går antagningen till:

Efter att ansökan har registrerats kontaktar skolan dina referenter. Ibland kontaktar de dig och det händer också att de kallar dig till skolan för en intervju. Därefter skickas antagningsbesked ut till dig.

Förutsättningen för att bli antagen är att du vill, kan och har förutsättningar att delta i undervisningen med det stöd vi kan ge men vi tar också hänsyn till övriga studerande. 

Examen & Intyg

Efter fullgjord kurs får du ett intyg på vilka ämnen du har studerat. Du får även ett studieomdöme som ligger till grund för antagning till högskola där du som folkhögskolestuderande placeras i en särskild urvalsgrupp.

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. För mer information avseende kostnader se skolans hemsida.

Helsjöns folkhögskola

Helsjöns folkhögskola

Helsjöns folkhögskola

På Helsjöns folkhögskola får du vara den du är och växa till den du kan bli. På Helsjöns folkhögskola får du hjälp att nå de mål du har med dina studier. Du får möjlighet att lära dig nya saker i...


Läs mer om Helsjöns folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - psykologi

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Helsjöns folkhögskola

Helsjön 1
519 90 Horred

Beställ information

För att få mer information om Allmän kurs - psykologi via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner