Om skolan

hästsportens folkhögskola

Välkommen till skolan för både häst och människa!

Folkhögskolans allmänna syfte är att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang i samhällsutvecklingen. Skolans verksamhet syftar till att inom folkbildningens ramar genomföra utbildningar.

Det särskilda syftet med Hästsportens Folkhögskolas profil är att öka det allmänna hästkunnandet inom rid-, trav- och galoppsporterna.

  • Att i folkhögskolemässiga former tillsammans med de studerande ge god allmän grundutbildning, studiefärdighet och personlig utveckling.
  • Att erbjuda ledar- och lärarutbildning samt kurser inom närliggande områden.
  • Tillsammans med huvudmännen inom rid-, trav- och galoppsporterna utveckla, planera och genomföra utbildningar som svarar mot de behov som de studerande och medlemmarnas organisationer har.
  • Att ge kunskap och medvetenhet om samspelet mellan människa, häst, samhälle och miljö.

Skolan har sitt säte på Strömsholm, där en stor del av ridutbildningarna sker. Svensk Travsports verksamhet är fördelad mellan Wången, travsällskapen och Svensk Travsport. Svensk Galopps verksamhet är fördelad mellan galoppbanorna och Svensk Galopp. Folkhögskolan allmänna kurs bedrivs som en dagfolkhögskola i Västerås samt på distans med inriktning mot ridsport och trav/islandshäst.


För mer information om Hästsportens Folkhögskola , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Hästsportens Folkhögskola

Utbildningar

Folkhögskoleutbildning
Förberedande studier
Allmän kurs Utbildningsform Längd Ort
Allmän kurs Häst - Ridskolan Strömsholm Klassrum, Distans Flera orter (2)
Allmän kurs Häst - Wången Klassrum, Distans Flera orter (2)

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hästsportens Folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hästsportens Folkhögskola

Herrskogsvägen 2
734 94


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Marika

Hästprofilen har varit toppen, särskilt för mig som har haft ett långt uppehåll sedan jag studerade sist. Det har varit väldigt motiverande att göra arbeten med något som jag tycker är roligt, intressant och även lärorikt på samma gång. Det har underlättat för att komma i gång med studierna.

Moa

I Strömsholms-delen av utbildningen har jag fått en större förståelse för hästens naturliga beteende och en bättre kunskap om foder framför allt, men även vård och omläggning av skador och hur man bör agera när olyckan är framme. Jag har också insätt hur viktigt det är att hålla sig uppdaterad och våga ändra synsätt och inte bara hålla fast i ”m...

Visa mer
Malin

Jag är väldigt nöjd med den här utbildningen, bra, duktiga och engagerade lärare. Ett bra upplägg med distansstudier som ger grundläggande behörighet och återkommande närträffar med hästkunskap på Strömsholm. För mig är det här steget till ett nytt yrkesliv inom hästnäringen.

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Hästsportens Folkhögskola , fyll i följande uppgifter: