Visa studentum.se som: Mobil

Tapetserare

Hantverkslärling
Sammanfattning
Yh-utbildning
Rikstäckande
2,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2020 - Sverige

Tapetserare

Utbilda dig till tapetserare

Tapetseraren klär om och utför stoppningsarbeten på möbler men ofta kombineras det med andra sömnadsarbeten som t ex insynsskydd för balkonger, gardinarbeten, dynor till båtar, mc- och skotrar, kapellsömnad mm. Yrket förväxlas ofta med målare som sätter upp väggtapeter.  Arbetsuppgifterna kan vara att knyta resårhus men också att använda modernare material. För att ta gesällbrev inom möbeltapetsering måste man visa att man klarar av att utföra vissa grundläggande moment av så kallade traditionella stoppningstekniker.

Tapetserare är ett av de smala hantverksyrken du kan utbilda dig till inom Hantverkslärling. Hela din utbildning, som är 2,5 år, sker hos din handledare och det kan vara var som helst i Sverige.

För mer information om Tapetserare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagning sker löpande. 

För att ansöka till utbildningen fyller du i och skickar det digitala ansökningsformuläret som du hittar på vår hemsida (skulle du av någon anledning inte ha möjlighet att skicka in den digitala ansökan finns en PDF-version av ansökan att ladda ner och skicka in med vanlig post). Bifoga ett personligt brev med ansökan. Vi lägger stor vikt vid det personliga brevet som beskriver dig själv och motiverar varför du söker till utbildningen. Kopior på betyg och intyg behöver du bara skicka in om vi efterfrågar det längre fram in antagningsprocessen.

I ansökan har du möjlighet att ge förslag på arbetsplats och handledare där du kan genomföra din utbildning.

När vi fått in din ansökan

När vi fått in din ansökan kontrollerar vi att den är fullständig och att du har behörighet att ansöka till utbildningen. Är allt i sin ordning kommer du att bli intervjuad. Vi informerar då också om vad utbildningen innebär och vilka villkor och krav som gäller. Det är viktigt att du har ett starkt eget driv och en vilja att ta ansvar för din egen utbildning.

Därefter matchas sökande mot kvalificerade och godkända lärlingsplatser, så kallade LIA-platser. När denna process är klar sker antagningen. Ledningsgruppen för utbildningen fattar beslut om vilka sökande som antas till utbildningen. Hela antagningsprocessen sammanställs, dokumenteras och protokollförs för varje sökande och arkiveras i studerandesystemet.

Blir du antagen till utbildningen kontaktas du personligen.

Hantverkslärling

Hantverkslärling

Drömmer du om att jobba med ett hantverksyrke? Stiftelsen Hantverk & Utbildning är utbildningsanordnare för YH-utbildningen inom smala hantverksyrken - Hantverkslärling. Uppdrag och syfte är att lyfta hantverksyrkena så att de ska fortleva, utvecklas och bli tillgängliga för många fler. Visionen...


Läs mer om Hantverkslärling och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Tapetserare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hantverkslärling

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tapetserare från Hantverkslärling, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: