Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Umeå
240 hp
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Det här är det mest flexibla civilekonomprogrammet som ges av Handelshögskolan vid Umeå universitet och som ger dig möjligheter att mer fritt välja fördjupning.
Många studenter som är osäkra på vilken inriktning de är mest intresserad av väljer Civilekonomprogrammet så att beslutet om att bestämma inriktning får mogna fram. Först efter tre terminer väljer du det som passar dina intressen bäst. Är det inom företagsekonomi eller nationalekonomi? Programmets struktur är i hög grad anpassat till att du kan åka iväg på utlandsstudier och välja att göra praktik i ett företag.

Var du kommer att arbeta kan delvis bero på vilka specialkurser du har valt under utbildningen. Många civilekonomer arbetar på bank, revisionsbyråer eller på företags ekonomiavdelningar. Andra arbetar med marknadsföring och marknadskommunikation. Utbildningen är också en bra grund för att driva eget företag, särskilt om du läst extra kurser i affärsutveckling. Väljer du kurser inom management finns stora möjligheter att jobba med strategisk ledning. Många söker sig till tillverkningsföretag men även till jobb inom statlig och kommunal förvaltning.

Från det här programmet får du BÅDE en yrkesexamen (civilekonomexamen 240 hp) och en kandidatexamen (Bachelor Degree 180 hp) och en magisterexamen (Master Degree 60 hp). Du har dessutom goda möjligheter att fortsätta ett femte år för en masterexamen (Master Degree 120 hp).

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt En B, Ma C, Sh A (områdesbehörighet 4) eller

Ma 3b/3c Sh 1b/1a1+1a2 (A4) 

Handelshögskolan vid Umeå universitet

Handelshögskolan vid Umeå universitet

Handelshögskolan ligger på Umeå universitets campus och hos oss läser 2000 av universitetets 37500 studenter. Handelshögskolan har ett brett utbud av program och kurser.Vi erbjuder fyra civilekonomprogram, kandidatprogram i statistik och flera masterprogram på engelska med spännande inriktningar.Inom Handelshögskolan kan...


Läs mer om Handelshögskolan vid Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Handelshögskolan vid Umeå universitet