Visa studentum.se som: Mobil

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg
Sista ansökan: 2020-04-15

Videoreportage

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram vid Göteborgs universitet är unikt genom sin integration av samhälls- och miljövetenskap. Utbildningen ger en miljökompetens som spänner över flera vetenskapliga områden, en gedigen specialistkunskap och en förmåga att arbeta i nätverk och projektgrupper.

Genom att läsa tillsammans med naturvetare får du en bred förståelse för miljöfrågor samtidigt som du specialiserar dig i en av fem samhälls-
vetenskapliga profiler; humanekologi, miljöekonomi (nationalekonomi), miljöplanering (kulturgeografi), miljöpolitik (statsvetenskap) eller uthålligt företagande (företagsekonomi). Läs mer om de olika profilerna under rubriken Utbildningen i vänsterspalten.

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram ger dig kunskaper att arbeta som t ex utredare och planerare inom myndighet och företag. Här kan du använda dig av din samhällsvetenskapliga profil samtidigt som du har miljökompetensen. Programmets olika profiler erbjuder dig därutöver mer specifika yrkeskarriärer.

För mer information om Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A, Naturkunskap B /Fysik A och Kemi A. Eller: Engelska 6, Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2, Naturkunskap 2 /Fysik 1 och Kemi 1

Om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet erbjuder fler perspektiv och många valmöjligheter för dig som vill läsa ekonomi eller juridik. Det gör dig redo för en öppnare, snabbare och mer komplex värld.

Kompatibel med världen

Arbetsmarknaden blir alltmer global. Under din tid på Handelshögskolan har du alla möjligheter att skaffa internationella erfarenheter. Skolan samarbetar med drygt 150 partneruniversitet och har ett stort antal internationella gästprofessorer som bidrar med andra infallsvinklar. Självklart får du en internationellt gångbar examen.

Öppet för inspiration

Fler dimensioner ger bättre kunskaper. På Handelshögskolan i Göteborg har du till exempel möjlighet att välja en ekonomiutbildning där du också läser språk. Du kommer att inspireras av forskare som brinner för ekonomisk historia, internationell rätt, miljö, sociala frågor och mycket annat. Och bara det faktum att ekonomer och jurister studerar sida vid sida kommer att ge dig fler impulser och intryck.

Ambition och nyfikenhet

Det är alltså en bra blandning av människor som studerar och arbetar på Handelshögskolan i Göteborg. Men alla har två saker gemensamt – ambition och nyfikenhet. Ambition är en förutsättning. Det krävs höga betyg för att komma in på Handelshögskolan. För att du ska bli en riktigt bra ekonom eller jurist är det viktigt att du har ett öppet och nyfiket förhållningssätt. Det är sidor som du kommer att utveckla under dina år på skolan.

Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA. Denna Triple Crown-ackreditering är ett värdefullt bevis på att vår utbildning, forskning och samverkan håller en hög kvalitet i ett internationellt perspektiv, och bekräftar att vi är en stark handelshögskola verksam på en internationell arena, som hela tiden fortsätter utvecklas i takt med omvärldens krav och förändringar.

Handelshögskolans Facebook

Examen & Intyg

Ekonomie kandidatexamen

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Den varma, engagerade Handelshögskolan i framkant

Forskning kring hållbarhet är en stark tradition på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Det har gett underlag ett flertal kurser med hållbarhetsrelaterat innehåll och utvecklingen av det samhällsvetenskapliga miljövetarprogrammet. Som student på Handelshögskolan vid Göteborg universitet rustas du med kompetens inför...


Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Vasagatan 1
405 30 Göteborg

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: