Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Om utbildningen

Om Matix

Matix är en unik upplevelsebaserad magisterutbildning (one-year master) inom management, affärsutveckling och ledarskap där 30 studenter matchas med 30 företag varje år. Tre dagar per vecka spenderar du på Handelshögskolan och tar del av forskningsbaserad kunskap och affärsverktyg. Två dagar per vecka spenderar du på ett av våra partnerföretag och applicerar den kunskap du lärt dig direkt i skarpt läge.

På ditt partnerföretag arbetar du tillsammans med företagets VD, ledning och styrelse på en strategisk nivå. Din insats i företaget kommer att göra skillnad för dem och på köpet får du en unik inblick i hur det är att leda företag på riktigt.

Matix kan ses som en passage mellan akademin och (arbets)liv. Utbildningen syftar till att bygga kunskaper, attityder och kompetenser för livet efter de akademiska studierna. I vår lärprocess ser vi studenten som en aktiv medskapare av sitt lärande snarare än en passiv mottagare av utbildning. Vår intention är att utveckla hela individen och göra våra studenter mer redo för såväl arbetslivet som livet i allmänhet.

Varför ska jag välja Matix istället för en två-årig master?

Tempot på Matix är högt och du läser kurser på avancerad nivå samtidigt som du får lära dig att tillämpa dessa kunskaper under verkliga förhållanden.

​Förutom en examen på avancerad nivå går du efter Matix ut i arbetslivet med praktisk erfarenhet av affärsutveckling och ledarskap i ett företag. Denna kombination har upprepade gånger utgjort en katalysator för våra studenters fortsatta karriär. Många av våra studenter uppger efter utbildningen att Matix har gjort dem ett år äldre och fem år klokare.

För mer information om Matix, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Handelshögskolans Facebook

Så ansöker du

Antagning

Ansökningsprocessen till Matix ser lite annorlunda ut än till flera andra utbildningar. Förutom att söka via antagning.se senast den 15 april vill vi också ha din utökade ansökan senast den 23 april kl.23.59.

Ansökan via antagning.se
Sista dagen för att ansöka till Matix 2019-2020 är den 15 april. Söker gör du via antagning.se med ansökningskod GU - 18161.

Utökad ansökan direkt till Matix
För att samspelet mellan student, företag och akademi ska bli så bra som möjligt genomför vi en antagningsprocess där vi utöver
bedömning av formell behörighet även inkluderar personliga egenskaper och potential. Ansökan består av att du ska skicka in ett personligt brev samt ditt CV. Vi strävar efter att skapa en väl avvägd sammansättning i klassen och i lärteamen. Baserat på de utökade ansökningarna kallar vi sedan till intervjuer i två omgångar under maj och juni månad. 30 studenter antas sedan till utbildningen.

Behörighet
För att komma in på Matix behöver du uppfylla kraven för att få ut en kandidatexamen i företagsekonomi. Med detta menas att man ska ha tagit 180 högskolepoäng varav minst 90 högskolepoäng i successiv fördjupning inom företagsekonomi inklusive kandidatuppsats om 15 högskolepoäng eller motsvarande. Ingen hänsyn tas till betyg. Däremot sker även en kompletterande ansökan då personligt brev och CV och skickas in till Matix.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Vi erbjuder några av Sveriges populäraste utbildningar inom ekonomi och juridik där du kan välja bland både kurser och program. I snart 100 år har vi utbildat internationellt eftertraktade studenter med ett ansvarsfullt förhållningssätt till samhällsutvecklingen. Som student på Handelshögskolan vid Göteborg...


Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Matix

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Vasagatan 1
405 30 Göteborg

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

Matix-student 18/19
(5)
Jag har aldrig utvecklats så mycket som jag gjort under Matix-året. Du ställs inför utmaningar som är SÅ värdefulla att ha i handbagaget innan du går ut i arbetslivet på riktigt. Den praktiska kopplingen är guld - du skapar dig ett otroligt stort nätverk som är så användbart inför framtiden. Utöver det är kursledningen och klassen helt fantastis...
Visa mer
August
(5)
Ett år som kommer garanterat kommer att generera nya insikter och förmågor hos dig själv. Det här är ett år som tvingar dig att gå utanför din komfortzone och där du kommer att lära dig massor av användbara knep för din framtida karriär. En sida som ofta glöms bort i de mer traditionella utbildningarna är personlig utveckling. Att lära känna sig...
Visa mer
Matix18/19
(5)
För mig har Matix varit det perfekta "mellanåret" mellan kandidatexamen och att komma ut i näringslivet helt och hållet. Här får man ovärderliga insikter om sitt personliga ledarskap, vad man tycker är roligt att jobba med och knyter livslånga kontakter.
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Matix från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, fyll i följande uppgifter: