Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
270 hp
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg

Videoreportage

Juristprogrammet

Juristprogrammet i Göteborg

Juristprogrammet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet erbjuder särskilt goda förutsättningar för dig som vill studera kommersiell juridik med socialt ansvar.

Utbildningens mål

Syftet med utbildningen är att ge dig en fullständig juristexamen där dina kunskaper kan tillämpas med känsla för etik och sammanhang.

Det här kan du arbeta med

Med en juristexamen får du tillgång till en mycket stor arbetsmarknad. Efter utbildningen har du den kompetens som krävs för juridiskt arbete inom företag, organisationer och offentlig verksamhet, myndigheter eller kommuner. Du kan arbeta inom domstolsväsendet som domare eller åklagare, eller inom näringslivet på något av alla de företag som har egna jurister anställda. Kanske väljer du att arbeta på advokatbyrå, först som biträdande jurist och så småningom som advokat.

Juristprogrammet på Handelshögskolan

Så här är utbildningen upplagd

Teoretiska studier integreras med praktisk problemlösning och tidigt i utbildningen kommer du i kontakt med praktiserande jurister. Utbildningen förbereder dig genom att du får pröva på juristens olika roller och uppleva hur juridiken förändras beroende på perspektiv. Programmet innehåller flera moment av rollspelskaraktär då du får tillämpa teoretisk kunskap på scenarier med osäkerhetsmoment som efterliknar verkligheten. Individuella arbeten varieras med grupparbeten och mer traditionella tentor. Du tränas i förmågan att analysera och lösa juridiska problem, men även i att behärska juristens verktyg och att förstå juristens olika roller och ansvar.

  • Termin 1. Juridisk introduktionstermin med kurserna Grundläggande juridisk metod och Offentlig rätt.
  • Termin 2. Civilrätt I. Behandlar områdena avtalsrätt, skadeståndsrätt, försäkringsrätt, immaterialrätt, konkurrensrätt och ekonomisk familjerätt.
  • Termin 3. Teoritermin med familje-, social och miljörätt.
  • Termin 4. Straff- och processrätt.
  • Termin 5. Kredit- och associationsrätt och arbetsrätt.
  • Termin 6. Inleds med internationell rätt som behandlar regelsystemet mellan stater med tyngdpunkt på ekonomiska relationer och EUrätt. Avslutas med skatterätt.
  • Termin 7 – 8. Du väljer inriktning mot t ex affärs juridik, miljörätt, socialrätt eller skatterätt.
  • Termin 9. Examensarbete.
För mer information om Juristprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Historia A, Samhällskunskap A. Eller: Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2

Om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet erbjuder fler perspektiv och många valmöjligheter för dig som vill läsa ekonomi eller juridik. Det gör dig redo för en öppnare, snabbare och mer komplex värld.

Kompatibel med världen

Arbetsmarknaden blir alltmer global. Under din tid på Handelshögskolan har du alla möjligheter att skaffa internationella erfarenheter. Skolan samarbetar med drygt 150 partneruniversitet och har ett stort antal internationella gästprofessorer som bidrar med andra infallsvinklar. Självklart får du en internationellt gångbar examen.

Öppet för inspiration

Fler dimensioner ger bättre kunskaper. På Handelshögskolan i Göteborg har du till exempel möjlighet att välja en ekonomiutbildning där du också läser språk. Du kommer att inspireras av forskare som brinner för ekonomisk historia, internationell rätt, miljö, sociala frågor och mycket annat. Och bara det faktum att ekonomer och jurister studerar sida vid sida kommer att ge dig fler impulser och intryck.

Ambition och nyfikenhet

Det är alltså en bra blandning av människor som studerar och arbetar på Handelshögskolan i Göteborg. Men alla har två saker gemensamt – ambition och nyfikenhet. Ambition är en förutsättning. Det krävs höga betyg för att komma in på Handelshögskolan. För att du ska bli en riktigt bra ekonom eller jurist är det viktigt att du har ett öppet och nyfiket förhållningssätt. Det är sidor som du kommer att utveckla under dina år på skolan.

Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA. Denna Triple Crown-ackreditering är ett värdefullt bevis på att vår utbildning, forskning och samverkan håller en hög kvalitet i ett internationellt perspektiv, och bekräftar att vi är en stark handelshögskola verksam på en internationell arena, som hela tiden fortsätter utvecklas i takt med omvärldens krav och förändringar

Handelshögskolans Facebook

Examen & Intyg

Juristexamen

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Den varma, engagerade Handelshögskolan i framkant

Forskning kring hållbarhet är en stark tradition på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Det har gett underlag ett flertal kurser med hållbarhetsrelaterat innehåll och utvecklingen av det samhällsvetenskapliga miljövetarprogrammet. Som student på Handelshögskolan vid Göteborg universitet rustas du med kompetens inför...


Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Juristprogrammet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Vasagatan 1
405 30 Göteborg

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Mirza Imamovic
(5)
En utbildning med hög kvalité, som förbereder studenter för det kommande arbetslivet. Handelshögskolan är rymlig med mycket ljusinsläpp. Ljusa lokaler, bibliotek och studierum skapar god studiero. Engagerande föreläsare ökar incitament och motivation till att driva sig igenom studierna.
K
(5)
Nöjd!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Juristprogrammet från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: