Visa studentum.se som: Mobil

Hälsopedagogutbildning - certifierad, yrkesutbildning

Hagabergs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Södertälje
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2019-08-26 - Södertälje
Sista ansökan: 2019-08-12
Event
2019-08-24

Hälsopedagogutbildning - certifierad, yrkesutbildning

Ettårig yrkesutbildning: Hälsopedagogutbildningen är för dig som vill ha hälsa som jobb! Utbildningen ger dig möjlighet att bli personlig tränare, stresscoach, massör eller kostrådgivare. 

Under året jobbar vi för att skapa en förståelse för vad som påverkar människors hälsa – både fysisk, psykiskt och socialt. Vi funderar kring vikten av arv och miljö och framförallt livsstil och tankemönster. Det är en helhetssyn som utgör grunden till en långvarig livsstilsförändring. Det handlar då om såväl stressfaktorer, etik och livsåskådning som mer konkret hur fysisk aktivitet och kost påverkar oss människor och vår hälsa.

För att allt detta ska landa är det viktigt att integrera teori med praktik. Därför är blandningen av teori och praktik en röd tråd genom alla kurser. Det ingår praktisk träning i att stödja livsstilsförändring hos andra, både på individ- och gruppnivå.

Utbildningen ger dig även möjlighet att specifikt certifiera dig till personlig tränare, massör eller kostrådgivare för att lättare komma in på arbetsmarknaden inom de områdena.

Detta ingår i Hälsopedagogutbildningen

Här är ett litet smakprov på vad du får lära dig att använda och leda:

massage, KASAM, coachande samtal, empowermentmindfulness, grupp- och teamutveckling, kostvägledning, seminarieledare och föreläsare, stresshantering, styrketräning, löpskolning, kondition/styrka/rörelsetester, målgruppsanpassade träningsupplägg, akut skadehantering och rehabilitering, hjärt- och lungräddning

För mer information om Hälsopedagogutbildning - certifierad, yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Framtiden

Exempel på yrken du kan jobba med efter utbildningen:

 • Personligtränare
 • Stresscoach
 • Massör
 • Kostrådgivare

Videoreportage

Kursinnehåll

Nedan följer en övergripande uppräkning av olika ämnen och dess innehåll. Inom varje ämne ingår träning i att framträda och att leda grupper. De timtal som anges är antalet klocktimmar. Med reservation för ändringar.

 • Yoga 15 timmar
 • Motiverande samtal – MI 27 timmar
 • Anatomi & fysiologi 50 timmar
 • Etik & livsåskådning 60 timmar
 • Hälsopedagogik 215 timmar.
 • Kost och Näringslära 50 timmar
 • Massage 45 timmar
 • Mindfulness 15 timmar
 • Pedagogik och ledarskap 50 timmar
 • Samtalsmetodik 40 timmar
 • Stress och coping 50 timmar
 • Träningslära 90 timmar
 • Yrkesrollen 30 timmar

Examen & Intyg

Certifiering

Efter utbildningen har du möjlighet att certifiera dig som kostrådgivare, massör och personlig Tränare. Certifieringen innebär att du efter utbildningen på egen hand jobbar en del med extra inläsning och därefter arbetar med egna klienter för att slutligen skriva ett PM om detta. Känner du dig inte helt redo har en del skolor extraterminer som går att söka som fördjupning/komplement. Mer om det på Branschrådets hemsida. Utfärdare av certifieringarna är Branschrådet för hälsa.

Yrkesförbund

Efter utbildningen kan ni bli medlemmar i Kroppsterapeuternas yrkesförbund (KrY). Genom dem får ni tillgång till ett nätverk av andra småföretagare inom samma bransch. Hos KrY kan ni som medlemmar också teckna behandlingsförsäkringar som du kan använda både som personlig tränare och som massör.

Kvalitetssäkring

KrY ser kvalitetssäkring av de som jobbar inom hälsosektorn som en viktig del i sitt arbete. De som KrY anser uppfyller deras krav på utbildningen gällande, i vårt fall, personlig tränare och massage får använda KrY:s sigill. Vilket vi nu med glädje gör.

Kostnader

Utbildningen har en allmän avgift 700 kr per termin för försäkring, kopior, fester med mera.

Det tillkommer kostnader för litteratur, cirka 4 000 kr om du köper allt nytt. Se gärna efter begagnat eller på bibliotek. En Kick-off som kostar 1 000 kr tillkommer också.

Lunch erbjuds i Restaurang Kastanjen från 60 kr per dag.

De som vill kan bo på internat på skolan i mån av plats. Det kostar 3 900 kr per månad för möblerat rum med WiFi och frukost under skoldagar.

Hagabergs Folkhögskola

Hagabergs Folkhögskola

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att...


Läs mer om Hagabergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Event

Hagabergs folkhögskola på Södertäljefestivalen

Välkommen till Hagabergs folkhögskolas tält på Södertäljefestivalen!

Här finns information om våra utbildningar och möjlighet att söka höstens kurser i mån av plats.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-08-24    Tid:   10:00 - 18:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsopedagogutbildning - certifierad, yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hagabergs Folkhögskola

Erik Dahlbergs väg 60
152 70 Södertälje

Beställ information

För att få mer information om Hälsopedagogutbildning - certifierad, yrkesutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.