Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - med olika inriktningar/profiler

Hagabergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Södertälje
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Södertälje
Vår  
Höst  
Läs in gymnasiet kombinerat med dina intressen

Allmän kurs - med olika inriktningar/profiler

Allmän kurs är för dig som inte har avslutat gymnasiet och vill kunna söka till vidare studier eller arbete. Ett alternativ till komvux/VUX. Du kan gå mellan ett och fyra år på Allmän kurs, beroende på vad du har med dig när du kommer hit. Utbildningen kan ge dig grundläggande behörighet, samt särskild behörighet i vissa ämnenoch ett studieomdöme efter minst ett års studier på heltid. Vi varvar lärarledd undervisning med eget arbete och projektarbeten som vanligtvis sker i grupper om två till fem personer.

Folkhögskolekurserna riktar sig till vuxna studerande, alltså till dig över 18 år. Vi värdesätter olika erfarenheter från både studier och arbete och ser det som en tillgång. En förutsättning för att du ska lyckas med studierna är att du har en egen önskan om att studera och är beredd att tillsammans med andra söka mer kunskap och mötas i samtal och diskussion kring det ni studerar.


Allmän kurs har flera inriktningar

På Allmän kurs läser du förutom gymnasiegemensamma ämnen en inriktning/profil.

Vi har flera profiler att välja mellan som du kan läsa mer om här!

På Allmän kurs läser du, förutom de ämnen vi har gemensamt med gymnasiet, en inriktning/profil.

Välj profil utifrån dina intressen. Vi har flera profiler att välja mellan:

  • Start
  • Bild och form
  • Global profil
  • Ledarprofil
  • Kommunikationsprofil
  • Musikprofil
  • SVA-profil (svenska som andraspråk)
För mer information om Allmän kurs - med olika inriktningar/profiler, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Vem riktar sig utbildningen till?

Utbildningen riktar sig till vuxna studerande, alltså till dig över 18 år. Vi värdesätter olika erfarenheter från både studier och arbete och ser det som en tillgång. En förutsättning för att du ska lyckas med studierna är att du har en egen önskan om att studera och är beredd att tillsammans med andra söka mer kunskap och mötas i samtal och diskussion kring det ni studerar.

Kursinnehåll

Vi har flera profiler/inriktningar att välja mellan som du kan läsa mer om här!

Startprofil
Startprofilen riktar sig till dig som vill läsa in din grundskolebehörighet och samtidigt få en god förberedelse för fortsatta studier på gymnasienivå.

Kommunikationsprofil
För dig som vill öva på kommunikation i samtal och skrift, och samtidigt få möjlighet till grundläggande behörighet till högskola och/eller yrkeshögskola.

SVA-profil
För dig som vill öva på kommunikation i samtal och skrift, med svenska som andra språk, och samtidigt få möjlighet till grundläggande behörighet till högskola och/eller yrkeshögskola.

Global profil

För dig som vill engagera dig lokalt och globalt för hållbar utveckling och samtidigt få möjlighet till grundläggande behörighet till högskola och/eller yrkeshögskola.

Bild- och formprofil
För dig som vill utveckla dina kreativa sidor genom att arbeta med bild och form och samtidigt få möjlighet till grundläggande behörighet till högskola och/eller yrkeshögskola.

Musikprofil
För dig som vill utveckla dina kreativa sidor genom att arbeta med musik och samtidigt få möjlighet till grundläggande behörighet till högskola och/eller yrkeshögskola.

Ledarprofil
För dig som vill öka dina kunskaper i samhällsfrågor och ledarskap, och praktiskt utveckla dessa, och samtidigt få möjlighet till grundläggande behörighet till högskola och/eller yrkeshögskola.

Så ansöker du

Du ansöker till kursen via vår hemsida. Ansökan sker digitalt via SchoolSoft. 

Examen & Intyg

Grundläggande behörighet

Har du inte avslutat gymnasiet behöver du det som kallas för grundläggande behörighet, som ger möjlighet att söka till högre studier. Allmän kurs ger dig grundläggande behörighet om du uppfyller kraven för de olika ämneskurserna samt har godkänd närvaro.

Läs mer om vad som krävs för att uppnå grundläggande behörighet på vår hemsida.

Studieomdöme

På en folkhögskola ges inte betyg i enskilda ämnen. Istället ges åt den som begär det ett sammanfattande studieomdöme om elevens förmåga att bedriva studier. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten.

Kostnader

Allmänna kostnader

Allmän kurs har en avgift på 1 050 kr per termin, där 350 kr används för studiebesök. Kostnader för läroböcker/litteratur tillkommer. Lunch erbjuds till en kostnad från 70 kr per dag.

För dig som läser Bild- och formprofilen tillkommer en materialkostnad om 3 000 kr per läsår.

Internatkostnad

Inackordering kostar från 3 900 kr per månad. Frukost ingår under dagar med undervisning.

Alla ovanstående priser med reservation för ev. ändringar.

Hagabergs Folkhögskola

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för nya tanker, ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges...


Läs mer om Hagabergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - med olika inriktningar/profiler

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hagabergs Folkhögskola

Erik Dahlbergs väg 60
152 70 Södertälje

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Gabriel zaito
När jag kom hit från gymnasiet så märkte jag hur bra gymnasieskolor skulle ha blivit om dom hade samma struktur. Väldigt lugn miljö och du lär dig på din egen takt.
Anonym
Kvalitén på undervisningen var undermålig och det var en del bråk i klassrummet. Bråken i klassrummet tystades ner och förminskades av skolledningen. Vi fick till och med höra att vi missförstått det som hände - trots att vi var där! Utbildningen förberedde mig inte alls för att ta klivet upp till högskolan, vilket var själva idén med att gå ...
Madlene Roth, Kursansvarig Allmän kurs, Hagabergs folkhögskola Kommentar:
Hej! Tråkigt att höra att du inte är nöjd med utbildningen på allmän kurs, och att du upplevt ett glapp mellan folkhögskolestudier och studier på högskola. Det är inte alltid helt lätt att gå ifrån studier på gymnasienivå till högskola, men vi försöker alltid så gott vi kan att arbeta med denna förberedelse. När det gäller konflikter i klassen...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 22 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - med olika inriktningar/profiler från Hagabergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: