Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Bild- & formprofil

Hagabergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Södertälje
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-20 - Södertälje
Sista ansökan: löpande

Allmän kurs - Bild- & formprofil

Utveckla din kreativitet - gå en allmän kurs

Vill du utveckla dina kreativa sidor? Allmän kurs med bild- och formprofil riktar sig till dig som vill ha grundläggande behörighet och samtidigt utveckla din kreativitet. Här får du utveckla ditt tecknande och arbeta med måleri, skulptur och keramik. Kursen innehåller både teori och praktik. Du får prova många olika tekniker, både två- och tredimensionella. Dessutom ingår studiebesök på utställningar. Vi samtalar om konst och gör bildanalyser. På vårterminen ägnas en längre period åt projektfördjupning, då det är möjligt att arbeta självständigt eller i grupp.

Kursen ger en bra grund för dig som vill utveckla ditt skapande, studera vidare inom området eller fortsätta studera på universitet, yrkeshögskola eller högskola.

För mer information om Allmän kurs - Bild- & formprofil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Kursmoment

  • Teckning
  • Måleri
  • Skulptur
  • Keramik

Kostnader

Allmänna kostnader

Allmän kurs har en avgift på 1 050 kr per termin, där 350 kr används för studiebesök. Kostnader för läroböcker/litteratur tillkommer. Lunch erbjuds till en kostnad från 60 kr per dag.

För dig som läser Bild- och formprofilen tillkommer en materialkostnad om 3 000 kr per läsår.

Internatkostnad

Inackordering kostar från 3 900 kr per månad. Frukost ingår under dagar med undervisning.

Alla ovanstående priser med reservation för ev. ändringar.

Inträdeskrav

Godkänt i flertalet ämnen från årskurs 9, eller motsvarande kunskaper. Om du inte har svenska som modersmål behöver du ha läst svenska på grundskolenivå, SVA grund eller motsvarande.

Grundläggande behörighet

För att få behörighet från folkhögskola till högskolestudier krävs fullföljd genomgång av 3 årskurser eller motsvarande studier på gymnasienivå. Arbetslivserfarenhet kan i vissa fall ersätta 1 års studier. Du som inte är svensk medborgare behöver uppehållstillstånd för att studera på Allmän kurs.

Övrig information om allmän kurs

Närvaro

För heltidsstudier krävs minst 80% närvaro och detta är viktigt även i respektive ämnen för att få behörighet samt studieomdöme efter avslutad studietid.

Studieomdöme – inte betyg

På en folkhögskola ges inte betyg i enskilda ämnen. Istället ges åt den som begär det ett sammanfattande studieomdöme om elevens förmåga att bedriva studier. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten.

Hagabergs Folkhögskola

Hagabergs Folkhögskola

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för nya tanker, ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges...


Läs mer om Hagabergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Bild- & formprofil

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hagabergs Folkhögskola

Erik Dahlbergs väg 60
152 70 Södertälje

Tel: 08-550 910 00
www.hagaberg.fhsk.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

T.J
(4)
Hagaberg har gett mig en ny chans i livet efter att ha missat så mycket studier tidigare. Med en stor positiv förändring i min sociala förmåga samt personlig utveckling har jag fått så mycket mer än bara mina betyg och jag är enormt tacksam.
Elev
(5)
Jag har bytt skola många gånger för att jag aldrig trivs bra, aldrig blivit bra bemött av varken elever eller personal. Men när jag kom hit till Hagaberg - wow vilken skillnad! Klumpen jag haft i magen ända sen jag var liten var äntligen borta! :)
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Bild- & formprofil från Hagabergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: