Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Stockholm
Antagningshistorik
Tränarprogrammet

Tränarprogrammet

Är du Sveriges nästa stora förbundskapten?

Erik Hamrén, Pia Sundhage och Pär Mårts har alla gått Tränarprogrammet på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). Programmet vänder sig till dig som satsar på en karriär som professionell tränare, inom eller utanför Sveriges gränser. Under utbildningen studerar du bland annat de faktorer som har betydelse för den idrottsliga prestationsförmågan. Du får genomföra tester, skriva träningsplaneringar och kravanalyser samt lära dig att förstå forskningsresultat och använda dem i ditt eget upplägg. På GIH utvecklar du en god självkännedom och den sociala kompetens som krävs för att nå dina drömmars yrkesval.

Studieformen är både teoretisk och praktisk med laborationer. Det är också vanligt med stora föreläsningar och grupparbeten.

Arbeta som professionell tränare

En examen från GIH värderas högt och ger goda möjligheter på arbetsmarknaden. Efter att ha avslutat Tränarprogrammet har du en vetenskapligt förankrad tränarutbildning som ger dig bästa tänkbara förutsättningar för att arbeta som professionell tränare, utbildare eller utvecklare inom olika idrotter och på olika nivåer, från ungdom till yttersta elit.

Relationer för livet

Studenterna på GIH tillbringar mycket tid tillsammans, vilket skapar en fantastisk sammanhållning, ett stort professionellt kontaktnät och relationer för livet.

Onlineundervisning från och med 18 mars 2020

GIH bedriver sina utbildningar online från och med 18 mars 2020 och anpassar sig efter regeringens och andra myndigheters rekommendationer för att förhindra coronavirusets spridning.

För mer information om Tränarprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Områdesbehörighet 17. De tidigare tilläggskravet på eliterfarenhet som tränare eller aktiv idrottare har tagits bort.

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen i idrott med inriktning tränarskap 

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Drömmer du om en framtid inom idrott och hälsa?

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här på världens äldsta moderna idrottshögskola utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsopedagoger. På GIH bedrivs också avancerad...


Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan och visa alla utbildningar.

GIH Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Tränarprogrammet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 4 recensioner.

Tom Manselin
(3)
Tränarprogrammet på GIH skulle må bra av att ha flera pratiska pass där man blir bedömd när man agerar tränare.
Jacke
(4)
Jag skulle rekommendera gih för andra för att jag tycker lärarna bryr sig, roliga klasskamrater och en givande utbildning
Fotbollstränaren
(4)
Såg en rescension om att T-programmet liknar mest sjukgymnast och inte är tränarförberedande och det tycker inte jag stämmer. Det första året är som ett basår där det är mycket om kroppen, som senare behövs för den fortsatta utbildningen. År 2 är mycket mer tillämpat och hela året läser du ämnen direkt relaterade till tränarskapet. År 3 är de...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Tränarprogrammet från Gymnastik- och idrottshögskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(3,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: