Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
3 år (180 hp)
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst - Stockholm
Sista ansökan: 2020-04-15

Sport Management

Läs Sportmanagement på GIH

Utveckla framtidens idrottsorganisation

Vill du vara med och utveckla framtidens idrottsorganisation? Är du intresserad av idrottsfrågor och vill ha en examen i företagsekonomi? Då är Sport Management på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och Södertörns högskola (SH) något för dig!

Programmet Sport Management kombinerar idrottsvetenskap och ekonomi och har startat på grund av att idrottsrörelser och organisationer står inför nya krav och utmaningar. Här behövs du! Både kommersiella och ideella delar av idrottsrörelsen behöver utveckla ledning och administration för att klara framtidens ökade behov av professionalisering och kommersialisering.

Idrottsfrågor i fokus

Utbildningen Sport Management kommer behandla ämnen som efterfrågas inom idrottssektorn som exempelvis företagsekonomi, juridik med inriktning mot idrottssektorn och ledarskapskompetens. Under utbildningen kommer du bli utbildad ledare i att organisera, leda och förvalta. Syftet med Sport Management är att utveckla kompetenser för en ledarfunktion inom såväl den kommersiella som ideella idrottsorganisationen samt yrkeslivet i stort.

Utbildningens upplägg

Sport Management ges i samarbete med Södertörns Högskola och GIH. Södertörn ansvarar för den företagsekonomiska delen och GIH för den idrottsvetenskapliga. Den första terminen läses enbart vid GIH. Under de följande terminerna varvas kurser vid SH och GIH. Den sista terminen, som bland annat innehåller examensarbetet i företagsekonomi, läses enbart vid SH.

Huvudområdet inom utbildningen är företagsekonomi. Därtill kommer idrottsjuridik, ledarskap och idrottsvetenskap. Inom det idrottsvetenskapliga området läser du bland annat om organisation och samhälle, idrott och medier, etik och socialt ansvar samt idrott och event.

Bli chef med ledarutbildningen

Är en dröm du har att arbeta i en modern idrottsorganisation med en chefsposition? Vad väntar du på? Här är utbildningen för dig. Du kommer efter slutförd utbildning kunna arbeta inom både den kommersiella och ideella idrottssektorn.

För mer information om Sport Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Antagning till utbildningen sker en gång per år. Anmälan görs på webbportalen www.antagning.se mellan den 15 mars och 15 april. Frågor om utbildningen och anmälningar hänvisas till Södertörns högskolas informationstjänst Studentservice som nås på telefon 08-608 32 00

Examen, diplom m.m.

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan är världens äldsta idrottshögskola med gedigen utbildning, hög trivsel och bra sammanhållning. Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, grundades 1813 avPehr Henrik Ling och är Sveriges främsta utbildningscentrum för fysisk aktivitet, idrott och hälsa. Drygt 1 000 studenter utbildar...


Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sport Management

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Jennifer
(4)
Att studera sport management på GIH är otroligt intressant, ämnena som berörs inom den idrottsliga delen är roliga och lärorika. Trivs fantastiskt bra!
Beställ information

För att få mer information om Sport Management via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner