Visa studentum.se som: Mobil

Ämneslärare i idrott och hälsa

Gymnastik- och idrottshögskolan
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
300 - 330 hp
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Stockholm
Ämneslärare i idrott och hälsa

Ämneslärare i idrott och hälsa

Ämneslärare i idrott och hälsa

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) utbildar tvåämneslärare i idrott och hälsa för både grundskolan och gymnasiet. Det betyder att du kommer att läsa ett ämne till, vid sidan av idrott och hälsa. Det andra ämnet väljer du en bit in i studierna. Väljer du specialidrott får du behörighet att undervisa på riksidrottsgymnasier och nationella idrottsutbildningar.

På GIH möter du lärare med hög vetenskaplig, idrottslig och pedagogisk kompetens, ofta med egen idrottslig bakgrund. Innehållet är varierat och växlar mellan teoretiska ämnen, fysiska aktiviteter och verksamhetsförlagd utbildning.

Om du läser specialidrott får du en fördjupning i bland annat idrottsmedicin, träningslära, organisation, hållbart ledarskap, mästerskapscoachning, nutrition och formtoppning. Andra ämnen läser du på något av de universitet/högskolor som GIH samarbetar med.

Leder till jobb

En examen från GIH värderas högt av arbetsgivare och ger goda chanser till jobb på arbetsmarknaden. Du har också möjlighet att studera vidare och forska.

Relationer för livet

Studenterna på GIH tillbringar mycket tid tillsammans, vilket skapar en fantastisk sammanhållning, ett stort professionellt kontaktnät och relationer för livet.

Onlineundervisning från och med 18 mars 2020

GIH bedriver sina utbildningar online från och med 18 mars 2020 och anpassar sig efter regeringens och andra myndigheters rekommendationer för att förhindra coronavirusets spridning.

För mer information om Ämneslärare i idrott och hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet för högskolestudier + Områdesbehörighet 6c - Idrott och hälsa (undantag ges för Idh 2/B) + Tilläggskrav för specialidrott inom Ämneslärarprogrammet. Specificering finns på programhemsidan

Examen, diplom m.m.

Ämneslärarexamen

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Drömmer du om en framtid inom idrott och hälsa?

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här på världens äldsta moderna idrottshögskola utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsopedagoger. På GIH bedrivs också avancerad...


Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan och visa alla utbildningar.

GIH Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ämneslärare i idrott och hälsa

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 7 recensioner.

pavelp
(4)
Idrott och hälsa utbildningen är jättebra. Några kurser känns väldigt onödiga men lärarna är oftast jätteduktiga. Specialidrottsutbildningen lite sämre än förväntat men helt ok. Att läsa enbart med tränarprogrammet känns inte helt hundra då vi ska bli lärare och inte tränare.
Rebecca
(5)
En grymt bra skola med härlig stämning! Lärarna är väldigt bra och hjälper en igenom kurserna. Kan verkligen rekommendera den här utbildningen för personen i alla åldrar! Min klass består av personer mellan 18-29 år och jag har aldrig gått i en sådan härlig klass som jag gör nu!
Jasmin
(4)
Fantastisk skola, bra fräscha lokaler, bra utbud för oss studenter (idrottshallar, simhall, gym), bra lärare i praktiska ämnen, bra bibliotek. Saker som kan bli bättre är omklädningsrummen och skåpen, får knappt plats med mina saker i skåpen. Saknar ett cafe med längre öppettider, sllt ligget så långt bort från skolan. Studentlivet är fantastisk...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ämneslärare i idrott och hälsa från Gymnastik- och idrottshögskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,3)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: