Visa studentum.se som: Mobil

GIHGymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan är världens äldsta idrottshögskola med gedigen utbildning, hög trivsel och bra sammanhållning.

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, grundades 1813 av
Pehr Henrik Ling och är Sveriges främsta utbildningscentrum för fysisk aktivitet, idrott och hälsa. Drygt 1 000 studenter utbildar sig till idrottslärare, idrottsvetare, hälsopedagoger, sport managers och tränare vid GIH.

Undervisning och studentliv
Skolan kan erbjuda dig en bred utbildning i en öppenhjärtig
idrottsmiljö med nära kontakt mellan lärare och studenter. Studenterna gör mycket tillsammans och den jämna könsfördelningen ger en hög ”spaningsfaktor”.

Studentkåren bevakar dina rättigheter, fixar fester, idrottstävlingar, snygga träningskläder och mycket mer. Många av lärarna har mångårig erfarenhet som aktiva idrottare och ledare på elitnivå.

Undervisningen innehåller ett flertal varierade moment - friluftsliv med övernattningar, fjällturer, paddling och skridskoåkning i skärgården, äventyrspedagogik brukar vara särskilt uppskattat.

I klassiskt idrottsområde
Högskolans lokaler ligger mitt i Stockholms idrottsplatstätaste område. Skolan är granne med Stockholms Stadion och strax norrut finns Östermalms idrottsplats, Tennisstadion och Ryttarstadion. Sveriges olympiska kommitté är också nära. Det milsvida naturområdet Lill-Jansskogen breder ut sig norröver, med löpspår, skidspår och hoppbacke.

Forskningsanknytning
På skolan arbetar också många internationellt framgångsrika och kända forskare inom arbetsfysiologi, pedagogik, beteendevetenskap och rörelselära/motorik.

GIH har tre idrottslaboratorium med olika inriktning. Allt detta ger stora möjligheter för kvalificerad forskning på idrottens olika områden och en unik möjlighet för dig som student att forskningsanknyta dina kunskaper.

Jobb efteråt
Högskoleverkets rapport om studenternas etablering på arbetsmarknaden visar att GIH:s studenter har högre etablering än förväntat riksgenomsnitt.


För mer information om Gymnastik- och idrottshögskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

GIH är skolan som fördjupar sig i idrott

GIH är skolan som fördjupar sig i idrott

Läs mer Gymnastik- och idrottshögskolan

GIH är Sveriges enda fristående fackhögskola för idrott. Här kan du fördjupa dig i studier kring idrott som prestation, idrott som hälsa och livsstil, idrott som kultur och lärande.

Du ska nu få träffa tre personer som alla har gått/fortfarande går på GIH. Ulrica, Sandor och Michaela delar med sig av sina egna erfarenheter från skolan och vad deras utbildning har gjort för dem.


Videoreportage

Är du intresserad av idrott och hälsa? Följ med till Gymnastik- och idrottshögskolans Idrottslaboratorie där teori och praktik integreras. Här utförs tillämpad forskning för att utveckla tränings- och testmetoder.

Välkommen in till Idrottslaboratoriet!

Utbildningar - Gymnastik- och idrottshögskolan

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Gymnastik- och idrottshögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 17 recensioner.

Jennifer
(4)
Att studera sport management på GIH är otroligt intressant, ämnena som berörs inom den idrottsliga delen är roliga och lärorika. Trivs fantastiskt bra!
Carolina
(4)
Jag kan inte önska en bättre utbildning. Engagerade lärare, studiemotiverade klasskompisar och glädje i en salig blandning! Jag kan därför rekommenderar GIH till de personer som söker en mångsidig utbildning. Jag trivs otroligt bra här!
pavelp
(4)
Idrott och hälsa utbildningen är jättebra. Några kurser känns väldigt onödiga men lärarna är oftast jätteduktiga. Specialidrottsutbildningen lite sämre än förväntat men helt ok. Att läsa enbart med tränarprogrammet känns inte helt hundra då vi ska bli lärare och inte tränare.
Beställ information

För att få mer information om Gymnastik- och idrottshögskolan via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(3,9)
Baseras på 17 recensioner.