Visa studentum.se som: Mobil

Ämneslärare i idrott och hälsa

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
300 - 330 hp
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Stockholm
Ämneslärare i idrott och hälsa

Ämneslärare i idrott och hälsa

GIH utbildar framtidens idrottslärare

Drömmer du om att bli idrottslärare? Vill du hjälpa unga människor att må bättre och föra vidare din egen glädje och erfarenhet av idrott till nya generationer? Då är GIH rätt val för dig.

GIH utbildar tvåämneslärare i idrott och hälsa för både grundskolan och gymnasiet. Det betyder att du läser ytterligare ett ämne, vid sidan av idrott och hälsa. 

På GIH möter du lärare med hög vetenskaplig, idrottslig och pedagogisk kompetens, ofta med egen idrottslig bakgrund. Innehållet är varierat och växlar mellan teoretiska ämnen, fysiska aktiviteter och verksamhetsförlagd utbildning.

Väljer du att läsa specialidrott får du behörighet att undervisa på riksidrottsgymnasier och nationella idrottsutbildningar. Du får då en fördjupning i bland annat idrottsmedicin, träningslära, organisation, hållbart ledarskap, mästerskapscoachning, nutrition och formtoppning. 

Under utbildningen genomförs även praktik där du får handledning av erfarna lärare och möjlighet att praktisera dina kunskaper på skolor i Stockholmsområdet.

Leder till jobb

En examen från GIH värderas högt av arbetsgivare och ger goda chanser till jobb på arbetsmarknaden. Du har också möjlighet att studera vidare och forska.

Relationer för livet

Studenterna på GIH tillbringar mycket tid tillsammans, vilket skapar en fantastisk sammanhållning, ett stort professionellt kontaktnät och relationer för livet.

För mer information om Ämneslärare i idrott och hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Gymnastik- och idrottshögskolan GIH?

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Praktik/FVU

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet för högskolestudier + Områdesbehörighet 6c - Idrott och hälsa (undantag ges för Idh 2/B) + Tilläggskrav för specialidrott inom Ämneslärarprogrammet. Specificering finns på programhemsidan

Examen, diplom m.m.

Ämneslärarexamen

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa?

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestation, fysisk aktivitet och hälsa. Här på världens äldsta moderna idrottshögskola utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsovetare. På GIH bedrivs också...


Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan GIH och visa alla utbildningar.

GIH Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ämneslärare i idrott och hälsa

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 8 recensioner.

Student
Jag hade väldigt höga förhoppningar och förväntningar inför min tid på GIH som tyvärr visade sig vara helt fel. Förkastligt dåliga "lärare" varvas med helt fantastiska lärare, men de dåliga gjorde tyvärr större påverkan på mig. De är dessutom omöjligt att nå både via telefon och mail. Att komplettera några moment har dröjt över ett år (är fortfa...
Sofie Kierkegaard Kommentar:
Hej, vad tråkigt att du haft problem med vår undervisning och vårt engagemang. Även om situationen är ansträngd under corona, så är det ju inte så vi vill att det ska vara. Vi vet att det varit svårt att ge besked kring vissa praktiska examinationer eftersom vi inväntar en förbättrad smittsituation. Om du vill höra av dig i frågan får du gärna...
Visa mer
pavelp
Idrott och hälsa utbildningen är jättebra. Några kurser känns väldigt onödiga men lärarna är oftast jätteduktiga. Specialidrottsutbildningen lite sämre än förväntat men helt ok. Att läsa enbart med tränarprogrammet känns inte helt hundra då vi ska bli lärare och inte tränare.
Rebecca
En grymt bra skola med härlig stämning! Lärarna är väldigt bra och hjälper en igenom kurserna. Kan verkligen rekommendera den här utbildningen för personen i alla åldrar! Min klass består av personer mellan 18-29 år och jag har aldrig gått i en sådan härlig klass som jag gör nu!
Recensioner
Recensioner
(3,9)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ämneslärare i idrott och hälsa från Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, fyll i följande uppgifter: