Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Grimslöv
Varierande
Svenska
Klassrum
Startdatum: Kontakta skolan för information om kursstart - Grimslöv

Språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal

Språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal

Sedan ett antal år tillbaka bedriver Grimslövs folkhögskola, förutom folkhögskoleutbildningar, språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal som kommer till Sverige för att arbeta. Detta är alltså en språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal. 

Lär dig svenska inom sjukvården

Denna utbildning är för dig som kanske är helt utan kunskaper i svenska eller för dig som har arbetat i landet ett tag men vill förbättra dina språkkunskaper.

Utbildningen omfattar, förutom svenskundervisning, även studiebesök, motions- och fritidsaktiviteter samt allmän samhällsinformation. Allt för att underlätta och uppmuntra språkinlärningen. Skolan tar även upp andra saker som är bra att känna till, så som husköp, barnomsorg, försäkringar, lagar m.m.

Individanpassad inlärning

Undervisningen är individanpassad och utgår från den enskilde individens kunskaper. Studier varvas i den mån det är möjligt med praktik på en arbetsplats. Målet är att deltagarna så fort som möjligt ska komma ut på sina respektive arbetsplatser.

Utbildningens innehåll

Utbildningen inleds med grundläggande undervisning i svenska där ni fokuserar på grammatik, uttal, prosodi och konversation. Efterhand inriktas språkundervisningen alltmer mot medicinsvenska.

Under hela studieperioden, och även efter att studierna avslutats, för ni en kontinuerlig dialog med arbetsgivarna för att förvissa oss om hur språkanpassningen och arbetet fortskrider.

Möjlighet att bo på internat

Under studietiden har du möjlighet att bo på skolans internat, där du får tillfälle att umgås med övriga elever och personal och därigenom träna språket ”på riktigt”. Dessutom får du givetvis, om du så önskar, vara med på de aktiviteter som skolan anordnar för de övriga eleverna.

Tidigare kursdeltagare, lärare och arbetsgivare berättar

"Praktiken och undervisningen om det svenska samhället gjorde att övergången från studier till arbete blev naturlig och smidig." -  Ute Krüger, Patolog, född i Tyskland

"Det är mycket roligt och stimulerande att jobba med så målmedvetna, ambitiösa och positiva elever." - Susanne Blomqvist, Utbildningsansvarig

"Jag är positivt överraskad. Jag hade inte förväntat mig att språkinlärningen skulle gå så snabbt och smidigt som den gjorde. Och med så bra resultat dessutom!" - Sven Johansson, Chef Patologen, Växjö Lasarett

För mer information om Språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Kontakta skolan för mer information.

Intagning sker fortlöpande och utbildningens längd och omfattning avgörs i samråd mellan deltagare, lärare och arbetsgivare.

Ämneslista

  • Uttal och prosodi
  • Grammatik
  • Konversation
  • Svensk kultur och traditioner
  • Samhällsinformation
  • Medicinsvenska (ex. journalskrivning, anamnes) m.m.

Kostnader

För mer information och offert - kontakta skolan. 

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Språkutbildning för utländsk sjukvårdspersonal från Grimslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: