Visa studentum.se som: Mobil

Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY)

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Africa, Grimslöv
15 v: 6 v på skolan, 5 v Kenya, Tanzania, Uganda, 4 v projekt i Afrika/Sverige
Heltid
CSN-berättigad

Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY)

Sök nu till vårens kurs! Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Afrika.

Har du alltid fascinerats av vilda djur och annorlunda kulturer? Av kombinationen mellan safari och hållbar turism i spännande miljöer? Då har du hitta rätt! Det här är en spännande, innehållsrik och intensiv yrkesutbildning av hög kvalitet som ger dig goda förutsättningar för framtida arbete inom Safari & Vildmark världen över.

Internationell Safari och Vildmarksutbildning i Afrika

Grimslövs folkhögskola har en lång tradition från att genomföra yrkesutbildningar inom turism- och resebranschen där friluftsliv och äventyrsturism har haft en framträdande plats. 

Sedan flera år tillbaka har skolan arbetat tillsammans med Safariresor, som arrangerat flera uppskattade studieresor för deras elever till både Kenya och Tanzania. De har nu valt att utveckla detta samarbete genom att tillsammans med Safariresor och College of African Wildlife Management Mweka skapa en gedigen Internationell Safari och Vildmarksutbildning i Afrika. 

Från Grimslöv till Afrika

En stor del av kursen kommer givetvis att hållas i Afrika, där du som deltagarna får möjlighet att upptäcka naturen och djurlivet på nära håll. Genom utbildningen kommer du att få en god förståelse för safari- och vildmarksturismen och ha möjlighet att utveckla din förmåga att arbeta i spännande och utmanande miljöer.

Upplägg:

  • Uppstart på skolan, 3 veckor
  • Gemensam utbildning i Kenya, Tanzania och Uganda,  5 veckor
  • Projekt i Afrika eller Sverige, 2-5 veckor
  • Avslutning på skolan, 2 veckor

3 veckor på Grimslövs Folkhögskola

Efter tre introduktionsveckor på Grimslövs folkhögskola med kurser om t ex guideteknik, natur- och djurliv samt ekoturism är du förbered för det riktiga äventyret i Afrika.

Kunskaper om djur & natur, guideteknik och interkulturella möten

Kursen hålls mestadels på engelska och ni varvar teori med praktik för att du på allra bästa sätt ska kunna förberedas inför en framtida yrkesroll. Du får bland annat kunskap om interkulturella möten, afrikansk kultur och swahili. Utveckla din förmåga inom guideteknik och ledarskap samt riskbedömning i utmanande miljöer.

En grundlig förståelse för hållbar turism, djur- och naturliv samt helhetskonceptet att kunna planera och genomföra arrangemang inom vildmarksturism och mycket mer. De sex veckorna i Afrika är intensiva och otroligt utvecklande.

5 veckor i afrikanska länder - först ut Kenya

Ni reser till Kenyas huvudstad Nairobi för den första gemensamma kursveckan. Här får ni en god inblick i Östafrikas turism samt hur man jobbar med naturskydd och bevarande projekt. Ni kommer att göra flera studiebesök i och kring staden som  exempelvis elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust, Nairobi National Park och Lake Navasha med Hells Gate.

Kilimanjaro och safari i Tanzania

Färden går sedan vidare till Tanzania och där ni startar med kursdagar på den berömda skolan - College of African Wildlife Management Mweka, som ligger vid foten av Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Ni besöker Kilimanjaros nationalpark, där ni vandrar en bit upp på bergets sluttningar för att lär er om områdets flora och fauna. Nästa höjdpunkt blir ett flertal spännande safari turer där du får uppleva naturen och djuren på nära håll och studera hur de lokala guiderna och parkvakterna jobbar. Safaribesöken tar dig till flera kända parker såsom Lake Manyara  och storslagna Serengeti.

Ugandas djungel

Ni lämnar savannen och fortsätter sedan er utbildning i grannlandet Uganda där ett besök i Bwindi Impenetrable National Park är ett måste. Ni vandrar genom den djupa djungeln, uppför de dimhöljda bergen för att försöka få en skymt av de mytomspunna bergsgorillorna. Det finns ingen garanti att ni möter dessa fantastiska djur, men är turen med er så får ni garanterat ett minne för livet.

Ni avslutar den gemensamma kursdelen i Entebbe och här summerar ni ert sex veckor långa äventyr i Östafrika.

Projekt - stanna i Afrika eller tillbaka till Sverige

Du kan sedan välja att stanna kvar under den två till fem veckor långa projektperioden eller återvända till Sverige för fortsatta studier. Det finns möjlighet att göra studiebesök och att ha en arbetsplatsförlagd utbildningsdel om man så önskar.

Sista veckorna: redovisa kunskaper 

Under de två sista kursveckorna på skolan håller ni föreläsningar och redovisningar för att förankra de kunskaper och erfarenheter du fått under din utlandsvistelse.

En utbildning med hög kvalité 

Tack vare ett gott samarbete med företag och organisationer inom turism- och äventyrsbranschen kan skolan säkerställa en hög kvalitet på både innehåll och genomförande av kursmomenten.

Deras team av lärare och instruktörer har mångårig erfarenhet för att ge dig de bästa förutsättningarna för att efter avslutad utbildning kunna finna din plats inom branschen.

Efter utbildningen

I Sverige finns turismföretag som efterfrågar kunnig personal till sina naturresor och vildmarksaktiviteter, både inom landet och utomlands. Med denna utbildning i bagaget har du god förståelse för dessa arrangemang och kan bidra till att utveckla hållbar turism. Här finns möjlighet för dig att arbeta med eko- och naturturism, friluftsliv och äventyrsresor.

Tidigare kursdeltagare berättar

"Kilimanjaros snötäckta topp, den vidsträckta savannens gyllengula gräs och Indiska Oceanens turkosblå vatten - det är några av mina bästa minnesbilder från i Afrika.” - Henrik Näslund

"Afrikansk vildmark och safari för mig är dimmiga bergs-toppar, tropisk djungel, elefanter, giraffer, lejon och soluppgångar över den torra savannen - men det är också den hänförande symbiosen mellan vilda djur, enastående natur och nyfikna människor." - Saga Swahn

"Att resa till Afrika är en resa som alla borde få uppleva någon gång i livet. Jag har förälskat mig i Afrikas charm och fått en inblick i hur man lever livet till fullo - hakuna matata!" - Andreas Henriksson

För mer information om Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du som söker ska vara minst 18 år och ha en 3 årig gymnasial utbildning eller motsvarande. Du behöver också en bra grundkondition och vara simkunnig minst 200 m. 

De vill också att du har ett genuint intresse för att utveckla dina kunskaper och färdigheter inför en framtida yrkesroll inom vildmark och safari. Du bör också kunna hantera engelska i både tal och skrift samt vara anpassningsbar till de förhållanden som väntar i Afrika.

Ansökan 

Sök nu till vårens kurs! Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Afrika.

Du söker via utbildningens hemsida safariochvildmark.se.

Antagning

Antagningsintervju under sommaren sker enligt överenskommelse!

Kontaktpersoner: pellegrimslov(at)gmail.com

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri  Du betalar däremot för läroboks och materialkostnader samt kostnader för studieresor/studiebesök och resor. Dessa kostnader varierar.

Kursen är CSN-berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Afrika.

Kontakta skolan för mer information!

Videoreportage

   

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Beställ information

För att få mer information om Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY) via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner