Visa studentum.se som: Mobil

Bergs & Forsguide - internationell yrkesutbildning (EGY)

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Grimslöv, Nepal
16 v varav 3 v på skolan som uppstart, 12 v i Nepal samt kursvecka på skolan
Heltid
Studiemedelsberättigad

Bergs & Forsguide - internationell yrkesutbildning (EGY)

Bergs och forsguideSök nu till vårens kurs! Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Nepal.

Söker du utmaningar och vill jobba med människor i spännande friluftsmiljöer? Välkommen att söka en äventyrsutbildning till Bergs och Forsguide!

Utbildning i Nepal

Grimslövs Folkhögskola har efter flera år av samarbete med Ram Silwal Adventure valt att tillsammans med Mountaineering Association of Nepal, Royal Beach Camp och Nepal Ministry of Tourism skapa en gedigen Internationell Bergs-och Forsguide utbildning i Nepal.

Upplägg:

  • Uppstart på skolan, 3 veckor
  • Nepal, 12 veckor
  • Avslutning på skolan, 1 vecka. 

Bergs och Forsguide - Himalaya väntar på dig

"Pulsen är hög, andningen tung. Vi är alla utmattade men vår vilja att nå toppen får oss att fortsätta. Visst finns det stunder då vi tvekat, velat vända och längtat hem till värmen och våra egna sängar, men ett uppmuntrande ord, en blick upp mot toppen och vi tar ännu ett steg.

Trots adrenalinet som pumpas ut i kroppen får vi alla ett slags inre lugn utav bergen som omsluter oss. Vi har kunskapen vi behöver, starka ben och frisk luft i våra lungor, men framför allt har vi varandra.
Vi vandrar den smala och slingrande stigen upp för berget, över stenar och upp genom molnen innan vi tillslut når vårt mål, toppen på 5500 meter över havet.

Vi blickar ut mot detta magnifika panorama som sträcker ut sig framför oss. Alla bubblar vi ut i skratt av ren fascination över Himalayas storhet. En dag väl värd att minnas!"

Vem passar utbildningen för?

Utbildningen passar dig som vill ha en innehållsrik och intensiv yrkesutbildning med hög kvalitet som ger dig goda förutsättningar för framtida arbete inom den internationella äventyrsturismen, med inriktning på vandring, bergbestigning och forspaddling. Kursen hålls på engelska och ni varvar teori med praktik för att du på bästa sätt ska förberedas inför en yrkesroll i branschen.

Bland världens högsta berg och mest fantastiska floder

Efter två introduktionsveckor på hemmaplan i Grimslöv startar det riktiga äventyret i Nepal, det idealiska klassrummet.

Där finns flera av världens högsta toppar och utmanande forsar som lockar till sig människor från hela världen. En grundlig bergs- och forsguide utbildning står på schemat fördelade på 5 veckor vardera med två veckors avslutande examination. Bland annat får du kunskaper inom riskbedömning, gruppdynamik och ledarskap som varvas med många praktiska moment där du får testa på att vara både deltagare och ledare.

Bergsguide utbildning 

Du anländer till Kathmandu och någon dag senare åker ni vidare till den välkända bergskedjan Langtang där vandrings- och bergsguide utbildningen kommer att hållas. Langtang, ett populärt område för klättrare och vandrare som vill uppleva dess vackra sluttningar och storslagna vyer. Du börjar med att lära dig vandringsteknikens grunder för att sedan bygga på och utveckla din klätterteknik med bergs- och isklättring.

Toppbestigningar

Du kommer att genomföra toppbestigningar upp till 5 500 meter över havet. På schemat finner du även expeditionsplanering där du får lära dig lägerplatsbygge, expeditionsmatlagning samt att finna den lämpligaste vägen bland bergen.

forsguide

Forsguide utbildning

Efter bergsguidekursen fortsätter äventyret ner till Kathmandudalen och Royal Beach Camp som kommer att vara ert basläger de kommande veckorna. RBC är en eko- äventyrscamp som ligger precis vid Trishuli River, en av Nepals mest uppskattade floder för både nybörjare och mer erfarna forspaddlare. Väl på plats välkomnas du av instruktörer och lärare som kommer hjälpa och vägleda dig igenom hela äventyret.

Under forsguide utbildningen tillbringar du många timmar på vatten, både med kayaking och rafting, nedför några av världens bästa floder. Du övar först upp din paddelteknik i lugnare vatten, snart sitter rollen och du är redo att ta dig an mer utmanade och krävande forsar.

White water rafting

White water rafting är en riskfylld aktivitet och därför lägger vi mycket tid och energi på att du ska lära dig att ”läsa” floden och klara av räddningssituationer. Det här kommer väl till pass under vår längre flodexpedition.

Men det är inte bara meriterande certifieringar du bär med dig i duffelbagen hem. Du får med dig minnen av vackra landskap, spännande interkulturella möten och ett brett nätverk som du kan ha nytta av i din framtida karriär.

Tidigare studenter berättar

”Hela kursen är fylld av spännande aktiviteter, unika upplevelser och inspirerande möten med underbara människor.”
Hilda Silvergran

"Namaste! Min tid i Nepal kommer jag aldrig att glömma. Otroligt duktiga instruktörerna, guider och sherpas i ett av världens bästa klassrum.”
Tommy Antfolk

”På utbildningen har jag ställts inför många utmaningar och lärt mig massor. Nu är jag redo för nya äventyr och att guida människor i vår fantastiska natur.”
Ida Sandqvist

För mer information om Bergs & Forsguide - internationell yrkesutbildning (EGY), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav: sökande ska ha 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande. Du som söker ska vara minst 18 år och ha en normal grundkondition samt kunna simma minst 200 meter.

Skolan vill också se att du ska ha ett genuint intresse för friluftsliv och äventyr och en stor ambition att satsa på din utbildning.

Ansökan

Sök nu till vårens kurs!  Kursen är CSN-berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Nepal.

Du söker via utbildningens hemsida och hittar mer information på bergsochforsguide.se

Antagning

Antagningsintervjuer under hösten enligt överenskommelse!

Kontaktpersoner: Pelle Westrup kursansvarig, pellegrimslov(at)gmail.com

Examen, diplom m.m.

Utbildningen ger dig möjligheten att erhålla flera internationellt erkända certifieringar efter godkänd examination. Efter 12 veckor i Nepal återvänder ni till Grimslövs folkhögskola för en avslutande kursvecka. 

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri och CSN-berättigande. Du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Nepal.Du betalar däremot för läroboks och materialkostnader samt kostnader för studieresor/studiebesök. Dessa kostnader varierar. 

Kontakta skolan för mer information!

Videoreportage

   

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bergs & Forsguide - internationell yrkesutbildning (EGY)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Beställ information

För att få mer information om Bergs & Forsguide - internationell yrkesutbildning (EGY) via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner