Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Allmän Kurs - Grundläggande nivå

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Grimslöv
1-3 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska

Allmän Kurs - Grundläggande nivå

allmän kurs grundskola

På allmän kurs - grundläggande nivå befinner ni er i en mångkulturell miljö där ni utvecklas tillsammans och förbereder dig för gymnasiestudier.

Vem passar kursen för?

Kursen är till för dig som:

 • är 18 år eller äldre
 • behöver komplettera dina kunskaper på grundskolenivå
 • Inte har studerat på länge och känner en viss ovana för studier

Undervisningen sker i mindre grupper så att de kan ta hänsyn till just dina utvecklingsmål. På Grimslövs folkhögskola hinner alla bli sedda!

Vad kan du förvänta dig?

På Grundkursen får du kunskaper i såväl språk som kultur och miljö. Här finns studiero, kunskap, glädje och många nya vänner från världens alla hörn. När alla papper är klara öppnas dörrar till högre utbildning och jobb.

Utbildningens innehåll

Du deltar i nedanstående ämnen enligt individuell planering gjord tillsammans med kursansvarig, för att nå fullständig behörighet till gymnasiet och sedan kanske även vidare studier på yrkeshögskola eller högskola/universitet.

 • Svenska som andraspråk
 • Svenska
 • Engelska
 • Matematik
 • Samhällskunskap

Övriga ämnen:

 • Studieteknik
 • Omvärldskunskap
 • Svensk kultur och svenska traditioner
 • Skapande aktiviteter
 • Motion är obligatorisk för alla och inte valbart
 • Skolans gemensamma aktiviteter är obligatoriska även för den här gruppen

Motion, natur & kulturupplevelser

På Grimslövs folkhögskola lägger de fokus vid personlig utveckling, hälsa och kultur i ett brett perspektiv. Varje vecka är det även minst ett pass motion för alla skolans deltagare. På Grimslövs folkhögskola får du tid att utveckla språket och olika ämneskunskaper, men det finns även tid för skapande, naturupplevelser och mat- och kulturupplevelser.

En rolig tid tillsammans med andra

Du blir deltagare i en grupp där ni läser teoretiska ämnen, men också har tid att ha roligt ihop. I kursen ingår studieresor, biobesök, temadagar, gästföreläsningar m.m. På skolan finns flera aktiviteter där alla skolans deltagare deltar i gemensamma aktiviteter. Det finns också tid och plats för många roliga möten.'

Om Grimslövs Folkhögskola

Det populära internatet, med plats för 90 personer, är beläget i vacker småländsk kulturbygd. Här lever och umgås alla med varandra – oavsett vilken kurs man läser. På skolområdet hittar du dessutom två välutrustade idrottshallar, ett gym, datasalar samt vacker natur som lockar och inbjuder till friluftsliv.

Folkhögskolans atmosfär och miljö är helt unik och måste upplevas på plats. Ge dig själv möjlighet till en av de bästa och mest utvecklande perioderna i ditt eget liv. Du hittar skolan två mil söder om universitetsstaden Växjö. Grimslövs Folkhögskola – Kunskap genom studier och upplevelser!

För mer information om Allmän Kurs - Grundläggande nivå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Inga speciella behörighetskrav förutom de formella ansökningshandlingarna och ett personligt brev där du berättar om dig själv och din inställning och attityd kring varför du vill gå kursen.

Motivation

Det viktigaste är att du känner dig motiverad att jobba för att klara dina studier på ett bra sätt. Efter ansökan kommer du bli inbjuden till en intervju, de vill träffa dig personligen och samtala. Du kan gärna åka till skolan och träffa lärare och andra elever, så får du en känsla för skolan och platsen. Folkhögskolan är en unik miljö och det är klokt att åka dit och uppleva det själv.

Ansökan

Du söker via utbildningens hemsida eller beställer/laddar hem ansökningsblanketter och skickar in. 

Examen, diplom m.m.

Efter Allmän kurs – Grundläggande nivå får du ett intyg som beskriver innehållet i dina studier. När du har nått kunskapsnivån som motsvarar årskurs 9 i grundskolan, har du förutsättningar för att tillgodogöra dig studier på gymnasienivå. 

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri och CSN-berättigande.

Du betalar däremot för läroboks och materialkostnader samt kostnader för studieresor/studiebesök. Dessa kostnader kan variera.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän Kurs - Grundläggande nivå

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Allmän Kurs - Grundläggande nivå från Grimslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: