Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Friskvård

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Grimslöv
Längd: 1-3 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Allmän kurs - Friskvård

Allmän kurs - Friskvård vid Grimslövs Folkhögskola

Studera Allmän kurs - Friskvård på Grimslövs 

Vill du få inspiration till att utveckla din hälsa och samtidigt läsa in behörigheter för vidare studier? Då är Allmän kurs - Friskvård något för dig!

På Allmän kurs kan du läsa in de kärnämnen som ger dig högskolebehörighet. I nya gymnasieskolan kallas dessa gymnasiegemensamma ämnen. Du kan också skaffa dig särskild behörighet i flera ämnen.

Ta eget ansvar

Du får inga traditionella läxor på kursen. Istället förväntas du jobba med dina uppgifter på din fritid. Under läsåret får du, förutom ämneskunskaper, övning i att skriva, redovisa inför grupp och fördjupade kunskaper om datorer. Undervisningen sker i mindre grupper, varför man kan ta hänsyn till just dina förkunskaper och mål. På Grimslövs folkhögskola blir du inte "en i mängden"!

Under året deltar du i temadagar, studieresor samt olika gästföreläsningar på skolan. Du som är speciellt intresserad har på hösten möjlighet att delta i en konferens om mänskliga rättigheter.

De teoretiska ämnena varvas med ämnen inom friskvård. Veckan består även av motion eller yoga och du har möjlighet att ta dagliga lunchpromenader. Cirka en fjärdedel av kursen ägnar du åt träning och rörelse av olika slag. 

Komplettera med kärnämnen

Om du behöver läsa in kärnämnen eller om du vill komplettera dina betyg, ger den allmänna kursen utmärkta möjligheter att satsa på dina studier. Du väljer själv vilka kärnämnen du vill läsa in eller förbättra dina betyg i. Efter kursen har du behörighet att söka till universitet eller högskola. Som folkhögskoleelev söker du till högskolan i en särskild kvot. 

Under studietiden bor du på folkhögskolans internat. Det är ett utmärkt sätt att lära känna nya vänner. Boendeformen brukar folkhögskoleeleverna beskriva som en av de mest stimulerande och roligaste perioderna i livet.

För mer information om Allmän kurs - Friskvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Inga speciella förutom de formella ansökningshandlingarna och ett personligt brev där du berättar om dig själv och din inställning och motivering till varför du vill gå kursen. Din ansökan kommer sedan att kompletteras med en personlig intervju, som du blir kallad till. 

Examen, diplom m.m.

På folkhögskolans allmänna kurs får du inte betyg i enskilda ämnen. Istället får du ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga.

Studieomdömet grundar sig på en gemensam bedömning som görs av alla dina lärare på skolan.

Välj bland gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiegemensamma ämnen

 • Svenska kurs 1
 • Svenska kurs 2
 • Engelska kurs 5
 • Historia kurs 1
 • Naturkunskap kurs 1
 • Religionskunskap kurs 1
 • Samhällskunskap kurs 1
 • Matematik kurs 1

Välj friskvårdsämnen

Friskvårdsämnen

 • Etik
 • Hälsopsykologi
 • Mänskliga rättigheter, demokrati och genus
 • Massage
 • Friskvårdsyoga och meditation

 

Välj bland ämnen för särskild behörighet

Särskild behörighet

 • Matematik kurs 2-3
 • Historia kurs 2
 • Naturkunskap kurs 2
 • Religionskunskap kurs 2
 • Samhällskunskap kurs 2
 • Engelska kurs 6
 • Engelska kurs 7

Kostnader

Själva undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för studieresor och en del litteratur. Du betalar också för eventuell kost och logi.

Grimslövs Folkhögskola

Studera på Grimslövs folkhögskola.

Grimslövs Folkhögskola

Grimslöv folkhögskola är belägen i en vacker omgivning i Alvesta kommun, Kronobergs län, och erbjuder olika utbildningar med inriktning hälsa och friskvård i ett brett perspektiv.

Grimslövs folkhögsklolas vision är "att göra skillnad". Studietiden på folkhögskolan ska upplevas som en förändring i positiv riktning för alla studerande där alla erbjuds möjligheten att utvecklas som människor.

Nöjda studerande vid Grimslövs folkhögskola

Helhetsbedömningen av verksamheten på Grimslövs folkhögskola just nu är att 96,1% av deltagarna är nöjda eller mycket nöjda. De populära yrkesinriktade kurserna ligger, år efter år, på ”tjugo-i-topplistan” av alla landets 150 folkhögskolor när det gäller antalet sökande per plats. 

Folkhögskolan utgår från dina behov

Att läsa på folkhögskolan är annorlunda jämfört med andra studieformer, eftersom folkhögskolan förenar teori och praktik samtidigt som olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möter varandra.

Som studerande på skolan pluggar du ofta ämnesövergripande och utgår från dina behov, förkunskaper och erfarenheter. Ditt aktiva deltagande i gruppen är mycket viktig, du är med och påverkar din utbildning och utveckling i ett växelspel med andra.

Antagning till Grimslövs folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola gör en bedömning av de sökandes behov, förutsättningar och försöker skapa studiegrupper som är sammansatta av deltagare med olika kön, åldrar och erfarenheter. Stor vikt lägger man vid din attityd och motivation till att studera. Skolan ser gärna att du som söker vill bo på internatet under studietiden. Det ger dig en social gemenskap som bidrar till att de kunskaper som undervisningen ger fördjupas i möten och samtal på fritiden.

De formella förkunskapskrav som varje kurs kräver hittar under respektive kurs. Lämna en intresseanmälan till skolan och boka in en tid för ditt besök.

NYHET! 

På Grimslövs folkhögskola finns nu två stycken nya spännande utbildningar - Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning och Bergs & Forsguide!

Visa alla utbildningar med Grimslövs Folkhögskola

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Friskvård.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola


Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Tel: 0470-76 37 00

grimslovsfolkhogskola.se

Kontakta Grimslövs Folkhögskola