Visa studentum.se som: Mobil

Trafikflygarutbildning - Integrerad

GreyBird Pilot Academy
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Eskilstuna, Trollhättan, Århus
Längd: 22-24 månader
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Startdatum: Löpande - Århus
Sista ansökan: Löpande ansökan

Trafikflygarutbildning - Integrerad

Kommersiell Pilot - Marknadens mest flygintensiva utbildning

Kommersiell pilot - Marknadens mest flygintensiva utbildning

Är du en ansvarsfull person som drömmer om ett yrkesliv på resande fot? Efter två år på GreyBird Pilot Academy är du redo för din karriär som pilot!

En pilotutbildning byggd för stora jobbchanser

Att jobba som kommersiell pilot innebär att du arbetar för ett flygbolag som flyger för en betalande kund. Det ställer stora krav på dig som pilot då du dagligen ställs inför ett stort ansvar. GreyBird Pilot Academy har byggt sin utbildning med målet att deras elever ska vara de bästa och ha störst chans till jobb efter sin pilotutbildning. Lärarna och instruktörerna är yrkesverksamma piloter och kan ge dig som student en unik inblick i hur det är att arbeta som pilot.

Utbildningen består av fem faser:

Fas 1 – Grundläggande fas med lika mycket teori och flygtid. Ett första radiocertifikat tas och du lär dig basic flight, take-off och landing i ett single engine-plan tillsammans med en instruktör.

Fas 2 – De teoretiska lektionerna fortsätter som i första fasen, men under fasens flygtur ingår soloturer och navigation. Du får ensam flyga ut på navigationsturer i Danmark.

Fas 3 – Fasen innehåller mycket soloturer och innehåller s.k. ”VFR NIGHT” (flygningar efter solnedgång). När fas 3 är avslutad har du flugit 75 timmar i ett single engine-plan.

Fas 4 – Den mest intensiva delen av utbildningen. Under fasen ska 750 timmar teori som gås igenom. Områden som Aviation Law, General Naviation och Operational Procedures behandlas. Undervisningsmaterialet är hämtat från Oxford Aviation Academy. Samtidigt ska du genomföra 150 timmar i GreyBirds Twin tränare. Ett andra radiocertfikat tas. När fas 4 är avslutad har du flugit 180 timmar totalt.

Fas 5 – Den sista fasen består av en Multi Crew Coordination som ger dig tillstånd att flyga i ett flerpilotskoncept. Kursen består av teori och flygning i en Full Flight Simulator. De flesta väljer att göra den här delen i Köpenhamn eller Dublin.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning är du redo att börja jobba som kommersiell pilot. 

Kostnader

Skolan arbetar med ett pay as you go-koncept vilket innebär att du inte behöver betala depositioner, förbetala eller delbetala. 

Utbildningen berättigar till CSN. 

Kontakta skolan för mer information om kostnad. 

GreyBird Pilot Academy

GreyBird Pilot Academy

Drömmer du om en karriär som pilot? Lockar en vardag på resande fot dig? GreyBird i danska Aarhus har sedan 2007 utbildat kunniga och nöjda piloter och erbjuder utbildningar både för dig som vill bli privat eller kommersiell pilot. Alla...


Läs mer om GreyBird Pilot Academy och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Trafikflygarutbildning - Integrerad.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Kontaktuppgifter till GreyBird Pilot Academy

GreyBird Pilot AcademyNy Lufthavnsvej 24
Århus

Tel: +46 79 333 8227

greybird.se