Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Volontärarbete med lejon och barn i Zimbabwe

GoXplore
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Zimbabwe
från 3 till 8 veckor
Kommande starter
Zimbabwe
2020-06-01

Zimbabwe
2020-06-15

Zimbabwe
2020-06-29

Zimbabwe
2020-07-06

Volontärarbete med lejon och barn i Zimbabwe

Volontärarbeta med både barn och lejon

På vårt Kids & Lionprojekt ger vi dig möjligheten att kombinera volontärarbete med människor och vilda djur på vårt lejonprojekt. Du bor tillsammans med de andra volontärer på gården, även dem som volontärarbetar på projektet Lion Centre.

Du arbetar med barnen på vardagarna och djuren på helgerna. Arbetsuppgifterna kan variera allt ifrån att hjälpa till med undervisningen på skolan till matlagning och ibland även hjälpa till på barnhemmet. Vill du få ut maximalt på din volontärresa så är detta ett projekt för dig. Din huvudsakliga uppgift är att hjälpa till på skolorna i området, men du får även hjälpa till på helgerna på Lion Centre programmet där du arbetar med lejonen och elefanter. Att arbeta på ett projekt som Kids & Lion innebär en otrolig chans för dig som brinner för att hjälpa lokalbefolkningen, men samtidigt har en kärlek till lejon. Du kommer lära dig massor med nya saker och få erfarenheter och minnen som du bär med dig hela livet. Det är ett spännande äventyr som väntar på dig, så varför inte ta chansen?

Syftet med lejonprojektet

Programmet syftar till att öka lejonpopulationen i Afrika och minska risken för inavel. Antalet lejon i Afrika har minskat avsevärt de senaste decennierna och i ett försöka att öka populationen och föra in "friska" gener i den befintliga lejonstammen så har detta projekt utvecklats och det jobbar enligt en 3-stegsmodell som är utvecklat i samarbete med forskare.

Projektet jobbar för att bevara det afrikanska djurlivet. Som volontär kommer du att få en introduktion och en god kunskap om det afrikanska djurlivet. Att tillbringa tid varje dag i naturen är en viktig del i de unga lejonens uppväxt. Därför kommer du ofta få vara nära och spendera tid med lejonen i deras miljö.

En del av sysslorna och erfarenheten med att arbeta med barn och vilda djur:

 • Assisterande lärare i skolan
 • Delta i aktiviteter på skolområdet, som fotboll och andra idrotter
 • Hjälpa till att förändra barnens syn på framtiden, pusha dem i rätt riktning
 • Delta i lek och lärande med barn, allt från sång, dans, sport
 • Delta i matlagning, städning och vård av barn
 • Hjälpa till med läxor för de äldre barnen
 • Uppmuntra och försöka guida barnen rätt i livet
 • Arbeta med och få lärdom om lejon på helgerna
 • Delta på elefant turer
 • Bistå i den dagliga verksamheten på gården

Läs mer om de olika projekten på GoXplores hemsida.

För mer information om Volontärarbete med lejon och barn i Zimbabwe, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Priser

(Priserna är giltiga till den 31 december 2020)

Vad är inkluderat i priset:

 • Förberedelse före avresa med personlig rådgivning från vår personal som har varit på projektet
 • Handbok på engelska som en förberedelse för din tid som volontär
 • Upphämtning och avlämning på flygplatsen
 • Hjälp med att hitta reskamrat
 • Inkvartering samt måltider under hela projektet
 • 24-timmars back-up service och telefonnummer för nödsituationer
 • Träning inför arbetsuppgifter som förekommer bland vildmarksvakter, djurspårare, veterinär eller miljö- och naturvägledare
 • Lokal kontaktperson som hjälper till om problem skulle uppstå
 • Deltagarcertifikat , jättebra att ha för att sticka ut med sitt CV för framtida jobb

En flygbiljett tur & retur till Harare brukar kosta mellan ca 7500-9500 SEK ink. flygskatt. Du kommer att få en prisoffert på flygresan utav oss per automatik efter att du gjort din bokning.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utavresegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Visum

Du som skall volontärarbeta på vårt projekt "Kids & Lion" behöver vid ankomst fixa ett business visum (gäller svenska medborgare), detta kostar cirka 40 USD och betalas med kontanter och gäller i 30 dagar. Det är inte möjligt att betala med annan valuta, så växla till dig så att du har rätt valuta och tillräckligt med pengar.
Du behöver även bifoga ett "letter of invitation", och detta får du utav oss. Väljer du att lämna landet och sedan önskar komma tillbaka, tex om du åker iväg på en safari i Botswana eller besöker Zambia, så behöver du ett "double entry" visum och detta kostar cirka 70 USD.

Boende

Som volontär bor du mitt i projektets område. Man delar rum med de andra volontärer, och man är 4 personer i varje rum. Dusch och toalett ligger precis utanför rummen. Rummen är uppdelat med tjejer för sig, och killar för sig, men det finns vissa dubbelrum för par som åker tillsammans. Sängkläder ingår, men ett tips är att ta med en sovsäck under Zimbabwes vinter då det kan bli mycket kallt. Området har även en pool som man kan använda sig utav på sin lediga tid. En liten kiosk finns ocså ifall man blir sugen på tex lite choklad, snacks eller läsk.
Dina kläder blir tvättade utav personalen mot en liten kostnad (underkläder får man tvätta själv), det finns även internet på projektet som man kan betala för i receptionen. Tänk på att uppkopplingen ibland kan vara jättebra och ibland funkar den inte alls.

Det finns en by i närheten (Gweru) utav projektet där man kan få tag på det mest nödvändiga under projekttiden, det händer att volontärerna åker dit 1 gång i veckan. Vakter patrullerar området dygnet runt, mest för att det cirkulerar buffalos, babianer och andra djur nattid nära området.

Alla volontärer oavsett om man valt enbart lejonprojektet eller om man volontärarbetar på projektet "Kids & Lion" så bor man tillsammans och delar alla utrymmen.

Alla måltider är inkluderade i programmet. Är du vegetarian eller har andra önskemål så meddela gärna detta vid bokningen. Maten är bra och väldigt varierande och serveras som buffé. Ta det du önskar och njut av en god efterrätt.

GoXplore

GoXplore

GoXplore erbjuder möjligheten att åka utomlands för att göra ett annorlunda äventyr

Företaget startades i september 2001 under namnet Work & Travel Company Sweden AB och har genom åren skickat ut tusentals äventyrslystna unga människor till alla världens hörn! GoXplore vill göra det enklare för människor att upptäcka världen, att skaffa sig...


Läs mer om GoXplore och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Volontärarbete med lejon och barn i Zimbabwe

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

GoXplore

Box 1090,Sundstorget 3, 3 rd floor
251 10 Helsingborg

Tel: +46 (0) 42 17 95 25
www.goxplore.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Volontärarbete med lejon och barn i Zimbabwe från GoXplore, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: