Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Volontär Sri Lanka

GoXplore
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Sri Lanka
Från 3 veckor
8 990 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: Året runt! - Sri Lanka
Sista ansökan: Minst 1 månad innan tänkt avresa
Volontär Sri Lanka

Volontär Sri Lanka

Har du länge eller kanske precis fått upp intresset för att du skulle vilja göra något meningsfullt för ett land i behov av hjälp på olika sätt? Kanske har du viljan att åka på en resa där du inte bara ligger och solar utan faktiskt åka iväg på en utlandsvistelse som ger lite dimension och perspektiv på livet? En volontärresa ger dig upplevelse, lärdom, kultur och fantastiska minnen som du har med dig väldigt länge i livet.Det finns många olika sätt att volontärarbeta på Sri Lanka. Hjälp till exempel till med att rusta upp byggnader, arbeta på barnhem, undervisa på skolor eller hjälp till att bevara sköldpaddan.

Det finns många länder som behöver hjälp av volontärer. Sri Lanka är ett av dessa länder. Projekt är många, hitta något som passar dig och res hit och gör skillnad, samtidigt som att du får uppleva detta lilla, men å så gröna, frodiga och vackra land. Passa på att variera ditt volontärarbete med att jobba med elefanter, eller varför inte lära dig allt om yoga och ayurveda.

Sri Lanka erbjuder häpnadsväckande natur, rörande historia, stor vänlighet och även tropiska bad. Den naturliga skönheten i landet, dess landskap, fina natur och vackra stränder samt rika kulturarv gör ön till ett fantastiskt resmål. Sri Lanka är en liten ö men har otroliga möjligheter och man kan i princip få chansen att uppleva allt man skulle kunna vilja tänka sig i detta paradis, samtidigt som att man gör skillnad. - Dare to GoXplore.

Vem kan delta på detta program?

Du måste vara över 18 år för att anmäla dig till programmet, om du är 17 måste vi har målsmans intyg. Det viktigaste är att du vill sträcka ut en hjälpande hand, är engagerade, ha rett öppet sinne och är anpassningsbar och självständig. Goda kunskaper i engelska är en fördel och att man är i fysiskt god form och inte är rädd för tuffa tag om det behövs.

Projekt

På Sri Lanka kan du välja mellan olika destinationer;

Kandy– landets näst största stad, som ligger i centrala Sri Lanka i otroligt gröna och frodiga områden, cirka 3-4 timmars bilfärd från huvudstaden, Colombo. Kandy är huvuddestinationen där du finner de flesta sociala projekten där du arbetar med människor på något sätt.

Ambalangoda-Vid västra kusten finner du denna strand, ungefär 2,5 - 3 timmars bilfärd från Colombo, söderut. Här kommer du att arbeta och bo om du väljer sköldpaddsprojektet.

På Sri Lanka kan man välja att jobba med olika projekt. Läs mer om de olika projekten på GoXplores hemsida. 

För mer information om Volontär Sri Lanka, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Priser

Prislista

Detta ingår i programmet för alla placeringar:

  • Praktisk information innan avresa, så du är bäst förberedd inför din resa till ett nytt land
  • Hjälp med ansökan om visum
  • Fem-dagars orientering, inklusive kost och logi
  • Volontärplacering, med möjlighet att byta placering
  • Du blir hämtad på flygplatsen när du anländer i Sri Lanka
  • Uppföljning av vår partner hela tiden medan du är i Sri Lanka
  • Transporter till de platser du arbetar på
  • Mat och logi under hela vistelsen, 3 måltider per dag. På helger - 2 måltider

En flygbiljett tur & retur till Colombo brukar kosta mellan ca 7000-9000 SEK ink. flygskatt. Du bör ankomma söndag och lämna lördag. Vill du stanna senare eller ankomma tidigare kostar det 25 Eur extra per natt.

Visum

Från och med den 1 januari 2012 gäller det nya elektroniska viseringssystemet Electronic Travel Authorization (ETA) för korttidsresor till Sri Lanka.
För resor med en maxlängd av 30 dagar för turism, affärsverksamhet, utbildning eller transit bör resenärer före avresa anskaffa ett elektroniskt visum (ETA).

Ska du vara borta i mer än 30 dagar kan du söka om ett visum på ambassaden i Stockholm. Vi kommer förse dig med instruktioner om hur du som svensk medborgare går tillväga för att söka ditt visum.

Boende

Vid ankomst på Colombos flygplats kommer vår koordinator att hämta upp dig. Han kommer stå med en skylt med ditt namn och är på så vis lätt att se. Bilfärden vidare till Kandy tar cirka 3-4 timmar. Alla bor tillsammans under första veckan på volontärboendet och här kommer ni ha introduktionsveckan som består av olika delar som förenklar för dig att lära känna området och landet.

På de sociala projekten så bor man i Kandy. Man delar rum med de andra volontärerna och man är 4-8 personer i varje rum, tjejer för sig och killar för sig. Det finns tillgång till TV, kyl, frys, toaletter, dusch etc.

Det ingår tre måltider på vardagarna och två måltider på helgen (brunch och middag) och dem är mestadels vegetariska.

Efter introduktionsveckan som hålls i Kandy så fortsätter man att bo här om man volontärarbetar på de sociala projekten. Ska du volontärarbeta med sköldpaddor så bor du i Ambalangoda, ett stenkast från havet. Det tar cirka 5-6 timmar att resa hit från Kandy.

Boendet både i Kandy och Ambalangoda är basic. Men bör veta att standarden inte är som hemma. Ett tips är att ta med ett myggnät, samt så köper man eget toalettpapper på plats. Varmvatten till dusch finns endast i Kandy. Man bör också veta att madrasserna är väldigt tunna så vill man kan man ta med ett liggunderlag för bättre komfort. Det finnas fläkt på rummen men ingen air-condition. Det finns inget wi-fi på volontärboendet.

Det finns möjlighet att bo hos en värdfamilj då tillkommer en extra kostnad på cirka 50 EUR/vecka, priset inkluderar då också måltiderna. Man betalar direkt till familjen på plats.

Avgångar

Ankomst:
Söndagar från klockan 00-21.

Vilket projekt och vilken destination i Sri Lanka du än väljer kommer du att starta din resa med en introduktionsvecka som ett första steg för en bra vistelse i landet.

Du ska anlända på söndagen innan kl 2100 (lokal tid). Du blir då upphämtad på flygplatsen och transporterad till ditt boende. Skulle det vara så att du ankommer på en lördag så blir du upphämtad på flygplatsen utan kostnad, men får betala extra för 1 natt (mellan lördagen och söndagen), cirka 35 EUR.

Startdatum

Ankomst varje söndag innan kl 2100 / hemresa lördag

GoXplore

GoXplore

GoXplore erbjuder möjligheten att åka utomlands för att göra ett annorlunda äventyr

Företaget startades i september 2001 under namnet Work & Travel Company Sweden AB och har genom åren skickat ut tusentals äventyrslystna unga människor till alla världens hörn! GoXplore vill göra det enklare för människor att upptäcka världen, att skaffa sig...


Läs mer om GoXplore och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Volontär Sri Lanka

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

GoXplore

Box 1090,Sundstorget 3, 3 rd floor
251 10 Helsingborg

Tel: +46 (0) 42 17 95 25
www.goxplore.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Volontär Sri Lanka från GoXplore, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: