Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Hemse
Längd: 1-2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Språk: Svenska
Startdatum: Höst 2018 - Hemse

Musiklinjen

musiklinjen

Gotlands folkhögskola är stolta över att kunna erbjuda dig musiklinjen i deras fina musikhus med ändamålsenliga lokaler där akustiken är anpassad att fungera för verksamheten. Musikhuset är tillgängligt dygnet runt för dig som studerar på musiklinjen. De har också en konsertlokal - Gullinsalen, med scen och plats för cirka 150 personer. I direkt anslutning till konsertlokalen finns en modern inspelningsstudio.

Välj vilken inriktning du vill studera 

Du väljer mellan fyra olika profiler. 

Gitarrprofilen

Gitarrprofilen utgår från den akustiska gitarren. Ni jobbar med olika genrer och tekniker och du får möjlighet att utvecklas både som solist och i samspel med andra. Gitarrprofilen samarbetar ofta med till exempel sångprofilen.

Sångprofilen

Sångprofilen är en genrebred utbildning där du studerar solo- och ensemblesång i olika genrer samt scenisk och musikalisk gestaltning. Undervisningen sker både individuellt och i grupp. Samarbeten sker ofta med gitarr- eller ensembleprofilen. 

Ensembleprofilen

Ensembleprofilen passar dig som vill vidareutveckla ditt ensemblespel i olika genrer. Ni utgår i första hand från akustiska instrument. Profilen samarbetar även sångprofilen i olika projekt

Folkmusikprofilen

Folkmusikprofilen utgår från den svenska folkmusiktraditionen och är öppen för alla instrument (även sång). Låtspel är en central del inom folkmusikprofilen och ni spelar låtar från hela landet och studerar olika traditioners särarter.

Samarbete över "profilgränserna"

Sång-, ensemble- och gitarrprofilen samarbetar ofta i projekt där ni tillsammans utforskar olika genrer. Det kan vara teman som Visa, Irländsk folkmusik eller kanske Beatles. Inför era större konserter blandas alla linjens profiler, t ex till julkonsert. Dessa konserter är ofta mycket välbesökta och uppskattade! 

Gotlands folkhögskola

Du har möjlighet att påverka & förändra utbildningen 

På musiklinjen är det högt i tak och du har stora möjligheter att påverka utbildningens innehåll - allt utifrån nivå, önskemål och behov! Undervisningen sker både enskilt och i grupp. Skolan anser att gruppen är viktig för individens utveckling och arbetar därför mycket för att få till en grupp som fungerar och samarbetar samt för att du som individ ska känna trygghet.

Ansvar föder kreativitet

Viktigt i utbildningen är att du som studerande är delaktig i lärprocessen och tar ansvar. Detta för att stärka och uppmuntra den enskildes kreativitet och fantasi i sökandet efter den personliga identiteten i musicerandet. På Gotlands folkhögskola ges du tid och möjlighet att möta och inspireras av andra. Kanske hittar du här människor att samarbeta med - förebilder eller vänner för livet!

Eget musikhus

I musikhuset är det alltid något på gång; man övar, musicerar tillsammans eller träffas, umgås och bara är. För dig som musikstuderande blir musikhuset något av ett andra hem. På onsdagskvällar arrangeras "Mitt i veckan på Folkan", en serie kulturevenemang där Musiklinjens studerande ofta bjuder in till exempelvis Musikcafé och SpelÅDanskvällar. Då blir det, under lättsamma former, ytterligare tillfälle att uppträda inför publik.

Tillgång till lokaler dygnet runt

Som musikstuderande har du tillgång till skolans lokaler dygnet runt, vilket ger dig unika möjligheter till samspel och övning även under kvällar och helger. Konserter är en betydande del i utbildningen och musiklinjen i Hemse är en viktig hörnsten i det gotländska musiklivet.

Schemabrytande aktiviteter 

Schemabrytande aktiviteter som temadagar, konserter och föreläsningar är återkommande inslag i studierna och i skolans närhet finns ett flertal ideella föreningar som arbetar för ett rikt kulturliv även på kvällstid. Är man intresserad av att motionera finns tillgång till gymnastiksal på skolan samt badhus och gym i närheten.

För mer information om Musiklinjen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du kan antingen söka via webbansökan på utbildningens hemsida eller ansöka via en ansökningsblankett.

Detta ska du bifoga till din ansökan till Musiklinjen.OBS! Ej originalhandlingar

  • Musiklinjens egna ansökningsblankett
  • Personbevis (inte äldre än 3 månader)
  • Betyg
  • Eventuellt arbetsbetyg/intyg
  • Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen
  • En inskickad ljud- eller filmfil eller delta på provspelning.

Antagning 

Gotlands folkhögskola bjuder in till provspelning på folkhögskolan i Hemse. Om du har svårt att komma på provspelningen kan du skicka en inspelning tillsammans med din ansökan. Beroende på vilken profil du söker krävs olika inslag i din inspelning. Läs mer om detta på utbildningens hemsida. Lycka till!

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Vissa kostnader kan tillkomma, läs mer om detta på utbildningens hemsida. 

Fortsatta studier

Ambitionen är att du som går på musiklinjen ska utveckla dina musikaliska färdigheter så att du efter ett eller två år ska känna dig styrkt att gå vidare till t ex högre musikutbildningar eller andra utbildningar.

Gotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola

Fårösund och Hemse

Välkommen till Gotland! En fantastisk plats att studera på. Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmänna linjen. Gotlands...


Läs mer om Gotlands folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Musiklinjen.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Kontaktuppgifter till Gotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola

Storgatan 11
623 50 Hemse