Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Allmänna linjen - Enter

Gotlands folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Hemse
1-5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-24 - Hemse
Sista ansökan: 2020-05-31
Allmän kurs, Enter

Allmänna linjen - Enter

Enter – för ungdomar med diagnos inom högfungerande autismspektrumtillståndlinjen

Den här kursen riktar sig till dig som i första hand är skriven på Gotland och har diagnos inom högfungerande autismspektrumtillstånd. För att studera på folkhögskolan ska du fylla minst 18 år under det kalenderår som du söker till.

Enter är en del av folkhögskolans Allmänna linje. Här läser man grundskole- och/eller gymnasieämnen som kan leda till fortsatta studier eller ökade möjligheter inom arbetslivet. Beroende på vilken skolbakgrund du har sedan tidigare är det möjligt att studera på Enter mellan 1 och 5 år.

På Enter kan du komma igång med studier och ditt vardagsliv på ett lugnt och tryggt sätt. Du kan få hjälp att få en fungerande vardag genom att gå på folkhögskolan. Det kan bli första gången som du prövar att bo hemifrån.

Vilket skälet än är, kan den här kursen vara en nystart för dig. Här får du en chans till att stärka både din självkänsla och ditt självförtroende.

Mer om kursen

  • Du kommer att gå i en klass med cirka femton deltagare. Du studerar på heltid, mestadels med din egen klass. Schemat planeras så att det ska passa dig och gruppen. Praktik med handledning kan ingå i din individuella studieplan. Så långt det är möjligt tar vi hänsyn till dina önskningar och behov.

  • Hos oss finns ett arbetslag av lärare och socialpedagoger som hjälper dig att hitta en fungerande studiesituation där du får växa och utvecklas som person. Förutom ämnesstudier i grupp kommer du att ha tillgång till individuella samtal, med syfte att stötta dig i studierna och i vardagen.

  • Studierna sker i Enters egna hus på skolans område. Skoldagarna startar klockan 09.00 och pågår till ca 15.00. Någon skoldag kan sträcka sig lite längre, någon kan vara kortare.

Om boende

För den som vill bo på skolan finns ett internat med helpension. Man kan också pendla till och från Hemse.

  

För mer information om Allmänna linjen - Enter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Detta ska du bifoga till din ansökan.

  • Betyg
  • Eventuellt arbetsbetyg/intyg
  • Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen

Antagning

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.

Samtalet kommer bland annat att handla om dina tidigare erfarenheter av studier, om dina planer och om din motivation.

Samtidigt informerar vi om studierna här, om skolan och om studiefinansiering. Om det är långt och dyrt för dig att ta dig till skolan, genomför vi samtalet per telefon.

Du är välkommen att boka ett besök på folkhögskolan eller ta telefonkontakt, om du vill veta mer om skolan.

Utbildningens innehåll

Kurserna på Enter är på grundskole- eller gymnasienivå. Du studerar ämnen som svenska, engelska, matematik, religion, samhällskunskap, naturkunskap och historia. Vi har även pass med hälsa/motion samt uppföljning av studierna.

En dag i veckan har vi en särskild Enterdag som innebär allt från att göra studiebesök på olika arbetsplatser till att lära sig söka jobb och bli mer medveten om sig själv i olika situationer.

Kostnader

När du studerar på folkhögskolan betalar du inte något för själva undervisningen. Det du betalar för är t ex kost och logi, en del studiematerial, kostnader vid resor och exkursioner samt måltider i samband med olika gemensamma aktiviteter.

Gotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola

Välkommen till Gotland, en fantastisk plats att studera på!

Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmänna linjen. Konserter, utställningar, studiebesök och föreläsningar är en del av skollivet....


Läs mer om Gotlands folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmänna linjen - Enter

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Gotlands folkhögskola

Storgatan 11
623 50 Hemse

Tel: 0498-20 36 50
gotlandsfolkhogskola.se

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Allmänna linjen - Enter från Gotlands folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: