Visa studentum.se som: Mobil

Allmänna linjen - 1,2,3

Gotlands folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Hemse
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-24 - Hemse
Allmänna linjen 1-2-3

Allmänna linjen - 1,2,3

Allmänna linjen på Gotlands folkhögskola är för dig som vill skaffa dig nya kunskaper för att komma vidare i livet.

Varför folkhögskola?

Kanske är det behörigheter för vidare studier du vill uppnå. Din tanke kan vara att vilja skaffa dig nya kunskaper för att komma vidare i arbetslivet. Kanske vill du göra något vettigt av en arbetslöshetsperiod eller som en del av ditt eget livsprojekt. Det kan finnas många skäl för att studera på Gotlands folkhögskola.

Allmänna linjen - 1,2,3

Årskurserna 1, 2 och 3 är på vardera ett läsår. Du studerar svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, religion, naturkunskap och historia på gymnasienivå. Skapande verksamhet finns med i åk 1. I åk 3 har du även möjlighet att välja psykologi. I åk 3 har du "Forumtid" där frågor som gäller fortsatta vägval i livet, arbetsmarknad och möjliga studieval tas upp. I alla årskurser har du möjlighet att välja ett tillval med ett ämne som särskilt intresserar dig.

Årskurs 3 med musikinriktning

Om du väljer årskurs 3 med musikinriktning har du musik ca 4–6 timmar/vecka tillsammans med Musiklinjen. Det sker utöver dina ordinarie ämnen som svenska, matematik, engelska och kanske något mer ämne som du behöver. Det kan vara ämnen som musikteori, kör och instrumentalmusik. För att söka till den här kursen bör du ha spelat något instrument tidigare (även sång räknas som instrument). Du behöver också bifoga två inspelningar av olika karaktär som speglar din musikaliska erfarenhet.

Lugnt och tryggt på Gotlands folkhögskola

På Gotlands folkhögskolas allmänna linje har du möjlighet att studera i lugn takt i en trygg miljö, där du får både stimulans och tid till eftertanke. Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper vilket betyder att du börjar där du står.

En studietid att minnas

Din studietid kommer inte bara att föra med sig nya kunskaper. Mötet med andra, samtalen, funderandet, diskussionerna, upplevelserna – allt kommer du att ha nytta och glädje av i din framtid! Många åldrar och livserfarenheter blandas och gör att vi lär av varandra.

På allmänna linjen vill skolan göra sitt bästa för att din studietid ska innebära en tid av lärande och utveckling och för att du ska trivas med skolan och med Gotland.

Tillval - välj själv!

Någon timme i veckan har ni tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.

För mer information om Allmänna linjen - 1,2,3 , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Detta ska du bifoga till din ansökan till Allmänna linjen.

  • Betyg
  • Eventuellt arbetsbetyg/intyg
  • Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen

Antagning

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.

Samtalet kommer bland annat att handla om dina tidigare erfarenheter av studier, om dina planer och om din motivation.

Samtidigt informerar vi om studierna här, om skolan och om studiefinansiering. Om det är långt och dyrt för dig att ta dig till skolan, genomför vi samtalet per telefon.

Du är välkommen att boka ett besök på folkhögskolan eller ta telefonkontakt, om du vill veta mer om skolan.

Examen & Intyg

Intyg


Kostnader

Undervisningen vid folkhögskolan är kostnadsfri. För information om externat-/internatavgift, se skolans hemsida.

Du är berättigad studiestöd för nivån: Grundskole- eller gymnasienivå (A1)

Gotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola

Välkommen till Gotland, en fantastisk plats att studera på!

Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmänna linjen. Konserter, utställningar, studiebesök och föreläsningar är en del av skollivet....


Läs mer om Gotlands folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmänna linjen - 1,2,3

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Gotlands folkhögskola

Storgatan 11
623 50 Hemse

Tel: 0498-20 36 50
gotlandsfolkhogskola.se

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmänna linjen - 1,2,3 från Gotlands folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: