Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Gotlands folkhögskola

Välkommen till Gotland, en fantastisk plats att studera på!

Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmänna linjen. Konserter, utställningar, studiebesök och föreläsningar är en del av skollivet. Här får du chansen att utvecklas vidare, att finna dig själv och bli mer klar över dina framtidsplaner!

Fårösund och Hemse

Vi arbetar för att skapa en genusmedveten folkhögskola som involverar alla – studerande, personal och styrelse. Vi har två skolor, en i Fårösund, cirka 50 km norr om Visby och en i Hemse, cirka 50 km söder om Visby. För dig som vill bo på skolan finns möjlighet till internatboende på båda enheterna. Folkhögskolan på Gotland har en lång historia, den har funnits sedan 1876 och är en av landets äldsta.

Utvecklas vidare och tänk på vad du vill

Konserter, utställningar, studiebesök och föreläsningar är en del av skollivet. Här får du chansen att utvecklas vidare, att finna dig själv och bli mer klar över dina framtidsplaner! Skolan arbetar för att skapa en genusmedvetenhet som involverar alla – studerande, personal och styrelse.

Det finns 154 folkhögskolor i Sverige

Gotlands folkhögskola är en av 154 folkhögskolor i Sverige. De finns utspridda över hela landet, ofta vackert belägna. De flesta folkhögskolorna har internat där du som studerande kan bo under studietiden. På senare år har fler folkhögskolor även startat verksamhet i större städer och erbjuder därmed externat. Det innebär att du går till skolan på dagarna och bor hemma. 

Folkhögskolan är en annorlunda skolform som tror på att förena teori och praktik. Skolformen låter människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möta varandra. Vill du läsa mer om den svenska folkhögskolan? Gå in på www.folkhogskola.nu. Där hittar du mer information, intervjuer med kursdeltagare och alla folkhögskolornas kurser. Webbplatsen administreras av Folkhögskolornas informationstjänst (FIN) som du också kan kontakta via tel 08-796 00 50 eller info@folkhogskola.nu .


För mer information om Gotlands folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Gotlands Folkhögskola

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Gotlands folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Gotlands folkhögskola

Storgatan 11
623 50 Hemse

Tel: 0498-20 36 50
gotlandsfolkhogskola.se


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Anna
(4)
Denna utbildning var prefekt för mig som vill bli författare. Det var verkligen jätte kul att finna sitt eget skrivande på skolan. Stämmnigen mellan oss var super och jag lägnar tillbaka dit så mycket! Däremot var jag bara där på en sommarkurs i tio dagar vilket gjorde att jag inte alls lärde känna skolan så mycket Däremot blev dessa dagar helt ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information från Gotlands folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.