Visa studentum.se som: Mobil

Statsvetarprogrammet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg
Sista ansökan: 2020-04-14
Antagningshistorik

Statsvetarprogrammet

Statsvetenskap är det vetenskapliga av studiet av politik. Det finns flera definitioner av politik, till exempel att det rör sig om en kamp om makt eller som ett svar på frågan "vem får vad, när och hur?". Politik kan bidra till att förverkliga värderingar om vad som är ett gott samhälle. På statsvetarprogrammet utbildas du i att analysera makt och demokrati, politiska idéer, aktörer och institutioner på alla olika politiska nivåer. Utbildningen ger dig kvalificerade kunskaper till grund för en karriär som samhällsanalytiker. Statsvetare jobbar ofta med utredningsarbete, samhällsgranskning (journalistik, forskning) eller politisk påverkan inom offentliga eller privata organisationer och företag. Statsvetarprogrammet omfattar tre års studier på grundnivå, vilket ger dig en politices kandidatexamen (180 hp). Statsvetenskap blir ditt huvudämne (90 hp) men du väljer en av sex inriktningar:

Statsvetarprogrammet omfattar tre års studier på grundnivå, vilket ger dig en politices kandidatexamen (180 hp). Statsvetenskap är ditt huvudämne (90 hp) men du väljer också en inriktning vari du läser 60 hp. Inriktning väljer du efter att du antagits och gått en termin på programmet (Klicka på ett ämne för att komma till respektive institution där du kan läsa mer om ämnet).

Statsvetenskap med 60 hp nationalekonomi i ämnesvis progression (kräver ytterligare förkunskap utöver grundläggande behörighet).
Statsvetenskap med 60 hp statistik i ämnesvis progression (kräver ytterligare förkunskap utöver grundläggande behörighet).
Statsvetenskap med 60 hp internationella relationer i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp sociologi i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp psykologi i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp media- och kommunikationsvetenskap i ämnesvis progression.
Statsvetenskap med 60 hp statsvetenskap i ämnesvis progression.

Valet av inriktning betyder att du blir statsvetare med en speciell profil, med fokus på antingen ekonomiska, internationella, mediala eller sociala samhällsfrågor. Programmet innehåller också en termin där du har möjlighet att göra praktik, studera utomlands eller läsa ytterligare ett valfritt ämne.

När du har läst statsvetarprogrammet har du möjlighet att fortsätta dina studier och fördjupa dina kunskaper ytterligare. Du kan studera ytterligare två år och ta en masterexamen i statsvetenskap.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner