Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Sports Coaching, kandidatprogram

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Utbildningen är till för dig som vill utveckla ditt tränarskap och arbeta inom idrottsrörelsen.

Under utbildningen fokuserar du på tränarskap, planering och ledning av idrott, idrottare och lag, inom barnidrott, ungdomsidrott och prestationsidrott. Du deltar i teoretiska och praktiskt baserade lärandeupplevelser som främjar och uppmuntrar analys och kritisk reflektion av ditt tränarskap. Vidare utvecklas din kompetens och kunskap inom ledarskap, relationsbyggande och vetenskapligt arbete. Du får en förståelse för de grundläggande principerna för idrottsvetenskap och ett hållbart tränarskap.
 
Programmet ger dig även ämneskunskap i specialidrott. Det gör att du, efter genomgånget program, har möjlighet att söka kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) och därigenom få behörighet att undervisa som lärare i gymnasieämnet specialidrott.

 

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights