Visa studentum.se som: Mobil

Sports Coaching, kandidatprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Göteborg
3 år
Heltid
CSN-berättigad
Antagningshistorik

Sports Coaching, kandidatprogram

Efterfrågan på nyskapande och utbildade tränare ökar inom idrotten, både i Sverige och internationellt. Vill du vara med att utveckla och förbättra kvaliteten, och att främja hållbar utveckling inom tränaryrket? Vi söker dig med praktisk erfarenhet av sports coaching samt idrottsspecifik kunskap förvärvad genom eget idrottsutövande och ledarskapserfarenhet.

I programmet fokuserar du på coaching, planering och ledning av idrott, idrottare och lag i alla åldrar och på alla kunskapsnivåer. Du deltar i teoretiska och praktiskt baserade lärandeupplevelser som främjar och uppmuntrar analys och kritisk reflektion av samtida coaching-praxis. Vidare utvecklas din kompetens och kunskap inom ledarskap, relationsbyggande och vetenskapligt arbete. Du får en förståelse för de grundläggande principerna för idrottsvetenskap och hållbar utveckling inom tränaryrket. Innehållet i varje kurs baseras på vetenskapliga rön och teorier. Undervisningen sker med en mängd innovativa metoder och studieuppgifter.

Om utbildningen

Undervisningen består av både teoretiska och praktiska övningar. Du studerar på heltid i tre år och efter avslutade studier kan du ansöka om en kandidatexamen i idrottsvetenskap.

Arbetsområden

Möjligheten att arbeta som tränare efter avslutad utbildning bygger till stor del på din egen drivkraft och kontakter på arbetsmarknaden. Jämfört med traditionella yrkesutbildningar (t.ex. lärare) är arbetsmarknaden för tränare inte klart och tydligt definierad. Under utbildningen finns därför inslag där tillfälle ges att bygga upp kontaktnät och visa upp sig på en tänkt framtida arbetsmarknad. Detta främst i form av verksamhetsförlagd utbildning (praktik), men även i de individuella arbeten som görs under utbildningen (uppsatser).

Så ansöker du

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Fortsatta studier

Efter kandidatexamen kan du välja att fördjupa dig genom att läsa en magister-/masterutbildning inom ämnesområdet idrottsvetenskap. Du kan också välja mellan ett flertal andra utbildningar på avancerad nivå inom angränsande ämnesområden vid andra institutioner eller lärosäten. Programmet ger en grund för fortsatta universitetsstudier mot magister- eller masterexamen i idrottsvetenskap och doktorsexamen i idrottsvetenskap.

Reportage

Han är anställd av Chicago Blackhawks

Han är anställd av Chicago Blackhawks

Läs mer Göteborgs universitet

– Det roligaste med mitt arbete är att jag jobbar med mitt största intresse, samt att jag arbetar så nära de som är bäst i världen på det de gör.


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sports Coaching, kandidatprogram

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Beställ information

För att få mer information om Sports Coaching, kandidatprogram via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.