Visa studentum.se som: Mobil

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet - PR, opinionsbildning & omvärld

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Göteborg
Antagningshistorik

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet - PR, opinionsbildning & omvärld

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet är en utbildning för dig som vill arbeta med information, PR, opinionsbildning och omvärldsanalys.

I det treåriga programmet varvas teori och praktik för att du ska få en god förmåga att granska, analysera och i praktisk yrkesverksamhet arbeta med olika slag av uppgifter på medie- och kommunikationsområdet. Programmet är väl förankrat i de forskningstraditioner som finns vid JMG, med särskilt fokus på opinionsbildning och medieanvändning. Arbetsområden Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t.ex. informatör, PR- och mediekonsult, medieanalytiker eller projektledare.
Innehåll

  • År 1

Det första året innehåller grunderna inom medie- och kommunikationsvetenskap – kommunikationsteori, mediekunskap samt PR och opinionsbildning. Du lär dig sambanden mellan sändare, mottagare, budskap och medier och får grundläggande förståelse för den medierade kommunikationens betydelse. Kurserna är upplagda så att teorier om mediernas makt och struktur, det offentliga samtalet och organisationskommunikation vävs samman med praktiska övningar.

  • År 2

Programmets andra år lägger tonvikten på kunskaper i medie-, opinions- och omvärldsanalys samt presentationsteknik. I Kommunikationsplanering ingår även grundläggande färdigheter i framställning av trycksaker. Målet med år 2 är att du ska få färdigheter för att kunna arbeta som professionell analytiker inom kommunikationsområdet samt att du ska kunna planera för olika presentations- och kommunikationsinsatser. Andra året innehåller också en termin som ger möjlighet till studier utomlands eller en breddning av kompetensen genom studier i annat ämne.

  • År 3

Första terminen under tredje året inleds med en fördjupande kurs i strategisk kommunikation. Här förväntas du även att i hög utsträckning tillämpa dina kunskaper från tidigare terminer. Kursen avslutas med ett uppdrag i kommunikationsplanering. Därefter följer tio veckors praktik som ska vara förlagd i en organisation. Här får du möjlighet att omsätta din teoretiska kunskap i praktiken. MKV-programmet avslutas med en termin i metod samt examensarbete. Här övas vetenskapliga förhållningssätt och metoder som tillämpas i ett självständigt genomfört projekt.
 
Programmet omfattar 180 högskolepoäng (6 terminer) och leder till kandidatexamen med medie- och kommunikationsvetenskap som huvudområde (Bachelor of Science in Media- and Communication Studies).
Vidare studier
Examen ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå, där JMG har ett kursutbud som leder fram till en magister/masterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner