Visa studentum.se som: Mobil

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2021

Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet är ett treårigt (180 hp) kandidatprogram för dig som är intresserad av att förklara och förstå betydelsen av medier och kommunikation i olika delar av samhället. Utbildningen ger både teoretisk och praktisk kunskap, liksom insikter om dagens nya mångfasetterade medievärld. Efter utbildningen kan du jobba med människor, medier och kommunikation i en mängd olika roller.

Innehåll

År 1

Det första året innehåller grunderna inom medie- och kommunikationsvetenskap. Du lär dig förutsättningarna för hur individer söker, tolkar och använder information och olika typer av medieinnehåll. Hur medier möjliggör och/eller motverkar olika former av kommunikation, sociala relationer och samhällsorganisation och hur detta kan förstås utifrån teknologiska och kulturella förutsättningar.

År 2

Termin 3 är en fördjupningskurs som inleds med metod och avslutas med att du skriver din kandidatuppsats. Under termin 4 spetsas dina kunskaper i analys med inriktning på medier, opinioner och kommunikation.

År 3

Under den femte terminen fokuserar vi inledningsvis på de kommunikativa utmaningarna som finns på samhällsnivå.  För att därefter belysa förutsättningarna för olika organisationers verksamheter och tar utgångspunkt i organisationers möjligheter att nå sina mål med hjälp av kommunikation. Den sjätte och avslutande terminen består av valfria kurser om 30 högskolepoäng, vilket kan bestå av fristående kurs (er) i valfritt ämne, utlandsstudier eller verksamhetsförlagd utbildning.

 
Programmet omfattar 180 högskolepoäng (6 terminer) och leder till kandidatexamen med medie- och kommunikationsvetenskap som huvudområde (Bachelor of Science in Media- and Communication Studies).

Vidare studier
Examen ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå, där JMG har ett kursutbud som leder fram till en magister/masterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,9)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: