Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i didaktik, Allmän didaktik

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Deltid
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Deltid
Antagningshistorik

Om utbildningen

Vill du fördjupa dina kunskaper om didaktik och lära dig mer om undervisning, lärande och bedömning? Masterprogrammet i didaktik vänder sig till dig som är lärare med erfarenhet inom förskola, grundskola eller gymnasieskola. Du kan även ha en annan akademisk bakgrund med utbildningsvetenskaplig relevans.

Innehåll

Inom masterprogrammet i didaktik får du möjlighet att utveckla dina didaktiska kunskaper såväl teoretiskt som praktiskt. Du ökar din förmåga att utveckla och analysera undervisning samt leda skolutveckling på vetenskaplig grund. I de gemensamma delarna av programmet studerar du didaktiska grundfrågeställningar, frågor kring undervisning, lärande, bedömning och skolutveckling samt vetenskapsteori och vetenskaplig metod.

Undervisning

Programmet ges på halvfart under fyra år och du inriktar dig mot allmän didaktik. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, workshops och självständiga fördjupningar och du förväntas läsa vetenskaplig litteratur av olika slag på svenska och engelska. Du kommer också att få träna på olika skriftliga och muntliga akademiska presentationsformer. Utbildningen avslutas med att du skriver en masteruppsats.

Examen

Programmet leder fram till en masterexamen i allmän didaktik.

Fortsatta studier

Programmet utgör även en grund för fortsatta studier på forskarnivå, till exempel i forskarutbildningsämnet ämnesdidaktik.

Tillgodoräkna tidigare kurser

Om du tidigare har läst kurser, med relevant ämnesdidaktisk inriktning på grund- eller avancerad nivå, kan du direkt efter antagning ansöka om att få tillgodoräkna dem. Du som har en magisterexamen med relevant inriktning mot ämnesdidaktik har möjlighet att ansöka om tillgodoräknande. Det gäller alltså om du har läst kurser utöver den utbildning som ger dig behörighet till programmet.

Ansökan om tillgodoräknanden https://studentportal.gu.se/minastudier/idpp/blanketter/  

 

 

Så ansöker du

Lärarexamen om minst 120 p/180 hp eller kandidatexamen om minst 180 hp varav minst 90 hp med utbildningsvetenskaplig relevans, eller motsvarande. Ovan angivna behörighetsvillkor gäller för antagning till programmet. För fortsatta studier inom programmet gäller de förkunskapskrav som specificeras för respektive kurs och som framgår av respektive kursplan. Student som har magisterexamen i allmän didaktik kan antas till andra hälften av programmet.

Examen & Intyg

Masterexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights