Visa studentum.se som: Mobil

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
120 hp
Startdatum: Höst 2019 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-04-15

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Masterprogram med inriktning mot konservering startar 2019 med specialisering i målerikonservering.

Masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering innebär en fördjupning och specialisering inom konservatorsfältet, i enlighet med ENCoRE. Vilken specialisering som erbjuds beslutas inför varje programstart, och kommer år 2019-2021 att vara målerikonservering.

Utbildningen är tvärvetenskaplig och baseras på såväl yrkespraxis som de senaste rönen inom forskningsområdet. Avancerade analysmetoder för tillståndsbedömning av måleri, liksom förebyggande och aktiva konserveringsmetoder ingår i programmet. Metodiska och tekniska färdigheter kombineras med kritiskt tänkande och ett etiskt förhållningssätt.

Innehåll
Under det första året är samtliga kurser obligatoriska och ställer höga krav på närvaro. Innehållet och kursernas följd är tydligt anpassade till specialiseringsområdet. Under det andra året ges möjlighet att göra en längre praktik. En masteruppsats om 30 eller 60 hp avslutar utbildningen.

Undervisningen
Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och bygger på föreläsningar, seminarier, handledning och laborationer. Studieresor kan förekomma och programmet genomförs i nära samverkan med nationella och internationella organisationer.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,5)
Baseras på 58 recensioner
Se alla skolans recensioner