Visa studentum.se som: Mobil

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg

Videoreportage

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering innebär en fördjupning och specialisering inom konservatorsfältet, i enlighet med ENCoRE. Vilken specialisering som erbjuds beslutas inför varje programstart, och kommer år 2019-2021 att vara målerikonservering.

Utbildningen är tvärvetenskaplig och baseras på såväl yrkespraxis som de senaste rönen inom forskningsområdet. Avancerade analysmetoder för tillståndsbedömning av måleri, liksom förebyggande och aktiva konserveringsmetoder ingår i programmet. Metodiska och tekniska färdigheter kombineras med kritiskt tänkande och ett etiskt förhållningssätt.

Innehåll
Under det första året är samtliga kurser obligatoriska och ställer höga krav på närvaro. Innehållet och kursernas följd är tydligt anpassade till specialiseringsområdet. Under det andra året ges möjlighet att göra en längre praktik. En masteruppsats om 30 eller 60 hp avslutar utbildningen.

Undervisningen
Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och bygger på föreläsningar, seminarier, handledning och laborationer. Studieresor kan förekomma och programmet genomförs i nära samverkan med nationella och internationella organisationer.

Så ansöker du

Kandidatexamen i kulturvård med inriktning mot konservering. Student med motsvarade utbildning kan ges tillträde till programmet efter prövning. Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet - Naturvetenskapliga fakulteten

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: