Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
3 år
Heltid
CSN-berättigad

Kostekonomi

Vill du göra skillnad för många? Brinner du för hälsa och hållbar utveckling? Vill du utveckla och påverka framtidens mat och måltider? Då är programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap något för dig!

Programmet förbereder dig för en spännande karriär inom måltidsservice, livsmedelsindustri, handel eller andra verksamheter med koppling till mat och måltider. Du leder, utbildar, informerar och driver utvecklingen framåt! Du läser kurser i exempelvis måltidsservice, ledarskap, gastronomi, näringslära och entreprenörskap. Under utbildningen ingår praktik som ger värdefulla erfarenheter och kontakter.

Karriär

Goda arbetsmöjligheter väntar dig inom den expanderande marknaden som mat och måltider utanför hemmet utgör. Du har lednings- och utvecklingsansvar för personal och ser till att det serveras goda, hälsosamma och hållbara måltider i en tilltalande miljö. Samhällets krav på hållbar konsumtion innebär att du som kostekonom är med och påverkar utvecklingen. Du kan också arbeta med produkt- och receptutveckling samt säkerhet inom livsmedelsområdet. Exempel på områden du kan arbeta inom är kommuner med barn- och äldreomsorg och skolor samt sjukhus, personalrestauranger, livsmedelsbranschen och media.

Du kan till exempel arbeta som måltidsutvecklare, måltidssamordnare, kostchef, enhetschef, verksamhetsansvarig, produktutvecklare, miljö- och hälsoskyddsinspektör och säljansvarig.

Programmet ger en bra grund för fortsatta universitetsstudier mot magister- eller masterexamen. Därefter har du möjlighet att söka vidare till forskarutbildning inom kostvetenskap.

Så ansöker du

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Naturkunskap B eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 (områdesbehörighet 15/A14, undantag ges för Samhällskunskap A/1b/1a1+1a2).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Reportage

Hon vill skapa ett friskare samhälle

Hon vill skapa ett friskare samhälle

Läs mer Göteborgs universitet

Utbildningen ger kunskaper inom ett brett område och öppnar dörrar till många spännande yrken.
– Efter utbildningen kan man till exempel jobba som enhetschef, kostchef eller produktutvecklare.


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kostekonomi

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Beställ information

För att få mer information om Kostekonomi via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.