Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt masterprogram i musik, inriktning komposition

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
120 hp
Startdatum: Höst 2019 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-01-15

Konstnärligt masterprogram i musik, inriktning komposition

Musikkomposition kan, i sin mest grundläggande form, sensibilisera oss för de specifika kontexter genom vilka ljud upplevs. Att anta Luigi Nonos utmaning, att komposition kan återuppväcka ens sinnen för att delta i någonting mycket större än oss själva, är den viktigaste uppgiften för nutida musikkomposition. På Högskolan för scen och musik (HSM) fokuserar vi på studentens konstnärliga utveckling och konceptuella tänkande i samband med experimenterande med instrumentala ljud, notation och strukturellt tänkande.

HSM är en öppen och kreativ mötesplats med fönster ut mot världen. Vi betonar vikten av interdisciplinära kunskapsutbyten och samarbeten med andra program så som opera, teater, film, litteratur, poesi, arkitektur och bildkonst. Vi erbjuder också teknisk expertis inom flera teknologier genom vår elektronmusikstudio Lindbladstudion. Programmet syftar till att förbereda studenten för en framtida profession som komponist och utgör också grund för forskarutbildning.

Undervisningen  består bland annat av individuell handledning, seminarier i musikteori, analys och estetik, samt ”open score”-seminarier i samarbete med studenter från improvisationsprogrammet. Möjligheterna för komponister inkluderar samarbete med olika kammarensembler med musikerstudenter vid HSM, HSMs kammarkör, internationellt etablerade professionella ensembler, Stockholms Blåsarsymfoniker, Norrköpings Symfoniorkester och stråkorkestern Musica Vitae. Det finns även möjlighet för externa projekt som exempelvis involverar Göteborgsoperan, ljudinstallationer och elektronmusiksamarbeten. Varje år hålls vår årliga festival Sirenfestivalen där komponister får sina verk framförda.

Så ansöker du

Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,5)
Baseras på 58 recensioner.
Se alla skolans recensioner