Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Konstnärligt masterprogram i Child Culture Design

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
Klassrum
120 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2022

Göteborg
Höst 2023
2023-01-15

Om utbildningen

Child Culture Design (CCD) är ett masterprogram i design med särskilt fokus på barn och barnkultur. Programmet är Sveriges enda designutbildning med fokus på barnperspektiv och den enda i världen i sitt slag.

Området Child Culture Design växer ständigt i kunskap, behov och efterfrågan både nationellt och internationellt. En viktig aspekt är samarbete med organisationer och andra aktörer med gemensamma mål. Genom förståelse för barns kultur lär vi oss om människan och om vår roll som designer.

 

Om utbildningen

Undervisningen utgår från ett tvärvetenskapligt lärande och kopplar ihop praktiska och teoretiska kunskaper för, med och av barn. En hörnsten i programmet är att arbeta för att skapa ett hållbart samhälle, inte bara i ekologisk mening utan även när det gäller jämlikhet, jämställdhet, etik, ekonomi och social rättvisa.

Utbildningen betonar särskilt utveckling av praktisk och teoretisk designkunskap och ett professionellt helhetsperspektiv. Programmet belyser även barns och ungas delaktighet i samhället. Utbildningen förenar humanistisk, teknisk och konstnärlig kunskap med aktuell forskning och utvecklingsarbete. 

CCD är internationellt program med engelska som undervisningsspråk. Våra studenter kommer från många olika kulturer med olika kompetenser och bidrar till ett brett perspektiv på design och barnkultur

 

Innehåll

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper i kreativa processer och möjlighet att forma ett tydligt förhållningssätt till designämnet. En stor del av utbildningen handlar om att omsätta kunskap och forskning kring barnkultur i designprojekt.

Utbildningen belyser barns och ungas delaktighet och inflytande i samhället. Vi fokuserar på barns lek, lärande, utveckling, kultur, hälsa och framförallt på lekens redskap.

Child Culture Design innehåller ett stort inslag av möten med olika typer av kompetenser. Du kommer att träna dina praktiska och teoretiska kunskaper inom samtliga kurser och projekt. Vissa projekt kommer att genomföras med externa samarbetspartners och enskilda projekt kan spänna över områden som exempelvis gestaltning av miljöer där barn vistas, dessa miljöers produkter, leksaker, utelekredskap, barnböcker, nya media, processer och metoder.

 

Arbetsområden/Fortsatta studier

Masterprogrammet Child Culture Design är en yrkes- och forskningsförberedande utbildning, som ger dig möjlighet att arbeta som designer med lek, barnkultur och barns perspektiv som specialistkompetens. Som designer med specialutbildning i barnkultur blir du unik på arbetsmarknaden. Du kan även välja arbeta med mer traditionella områden som produkt- och industridesign, inredningsarkitektur eller grafisk design. HDK-Valands gränsöverskridande utbildning ger dig också möjligheten att skapa din egen väg utanför de traditionella yrkesrollerna.

 

Examen

Konstnärlig masterexamen i Design med inriktning Child Culture Design.

Så ansöker du

Kandidatexamen i design om 180 hp eller motsvarande samt kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6/Engelska B. Därtill krävs godkänt arbetsprov.

Examen & Intyg

Konstnärlig masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,5)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla skolans recensioner