Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Göteborg

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion

Studion och tekniken är i någon form mer av ett instrument än en samling teknisk apparatur.

Musikern och producenten Brian Eno är en av de som uttrycker detta mycket tydligt: "If you had a sign above every studio door saying 'This Studio is a Musical Instrument' it would make such a different approach to recording". Denna inställning, som vi instämmer i och vill förmedla ligger till grund för mycket inom utbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som har förutbildning och/eller erfarenhet från musik- och ljudproduktion men som fokuserat vill utveckla dina tidigare kunskaper.

Fokus ligger på det konstnärliga och tekniska lärandet, både vad gäller teori och praktik. Utbildningen ska medverka till- och förbereda för en framtid inom den nationella och internationella musik- och ljudbranschen genom att vidareutveckla konstnärliga drivkrafter, tekniska kunskaper och personliga uttryck. Utbildningen innefattar regelbundna kontakter med musik- och ljudproduktionsbranschen genom både gästföreläsare och praktik. Den största delen av undervisningen bedrivs i form av projekt med inslag av sk. case-metodik eller problembaserat lärande. Utbildningen lägger också stor vikt vid kunskaper i entreprenörskap och ger studenten möjlighet att utveckla färdigheter för att kunna lansera nya och kreativa idéer i branschen. Flera moment inom kurserna samläses med andra utbildningar.

Under utbildningen har man tillgång till huset Artistens lokaler som bl.a innefattar produktions- och mixstudior, två inspelningsstudior, två konsertsalar, orgelsal, teatrar etc. samt datasal med klassrumsuppsättning av vanlig musikmjukvara. Information om Lindbladstudion vid HSM hittas här.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Konstnärlig kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,5)
Baseras på 58 recensioner.
Se alla skolans recensioner