Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning klassisk

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-01-15

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning klassisk

Utbildningen ingår i det stora utbudet av program vid Högskolan för scen och musik i huset Artisten som är en unik gränsöverskridande mötesplats av utpräglad internationell karaktär. Som studerande blir du också en del av en miljö där samspelet mellan gestaltning och reflektion är en självklar del av din konstnärliga utbildning. Vi utbildar instrumentalister för det allmänna musiklivet: orkestrar av olika slag, länsmusikensembler, frilansverksamhet mm. Dina instrumentala studier och kammarmusiken har en framträdande plats i utbildningen. Utbildningen som leder till en konstnärlig kandidatexamen kan vidare utgöra grund för masterstudier inom Högskolan för scen och musik eller andra musikutbildningar. Undervisningen sker på engelska.

Huvudämne (90 hp). Huvudämnet (huvudinstrumentet) är självklart en central del av din utbildning. Undervisningen sker dels individuellt, dels i form av seminarier, föreläsningar, workshops och Forum. Utöver detta gästas skolan ofta av framstående dirigenter och musiker. Spelar du ett orkesterinstrument arbetar du också tillsammans med lärare i musikalisk instudering, pianist, under hela din studietid. Inom ramen för huvudämnet ingår också ensemblespel som kammarorkester, blåsensemble, slagverksensemble och ensemble för ny musik som alla resulterar i regelbundna konsertframträdande. Ensemblen för ny musik arbetar med 1900- och 2000-talsrepertoar i nära samarbete med kompositionsutbildningen vid Högskolan för scen och musik.

Självständigt arbete (examensarbetet) (15 hp). De två sista terminerna i din utbildning genomför du ditt självständiga arbete (examensarbete).

Kammarmusik, ensemble/orkester (51 hp). I kammarmusik ingår du i kammarmusikensembler som undervisas av erfarna kammarmusikinstruktörer. Integrerat i kammarmusiken återfinns exempelvis moment som musikalisk kommunikation och inspelningsteknik.

Musikteori (12 hp). Inom ramen för musikteorikurserna är exempelvis moment som notskrivningsprogram integrerade.

Gehör på instrument (6hp)

Musikhistoria - en orienteringskurs (4,5 hp)

Frilansarens värld (1,5 hp)

Antagningsprov sker under vecka 9 (29 februari till 4 mars) 2016.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Examen & Intyg

Konstnärlig kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,5)
Baseras på 58 recensioner
Se alla skolans recensioner