Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning improvisation

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg
Sista ansökan: 2020-02-29

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning improvisation

Kandidatprogrammet i musik med inriktning improvisation ges för samtliga instrument. Det är en konstnärlig utbildning som vänder sig till dig som vill utveckla din egenart som improviserande musiker samt ditt eget komponerande. Reflektion kring ditt skapande och dina konstnärliga val är centralt och du uppmuntras att röra dig mot ett alltmer självständigt uttryck och skapande.
Du får individuella lektioner i ditt huvudinstrument och stort fokus läggs även på att utveckla din förmåga att samspela med andra. Ensemblekurserna erbjuder ett brett fält av improvisationsmusik som ofta är genreöverskridande. Vi utgår från en vid tolkning av begreppet jazz – som språk och historisk kontext, eller som ett förhållningssätt, ett musikaliskt möte där vi ständigt är i rörelse och förändring.
Förutom din huvudlärare får du också undervisning från lärare med specialkunskaper i andra områden. Med ett litet antal antagna per årskull (6–10 av ca 300 sökande) kan vi sätta studenten i centrum genom mentorskap och individuella val: Det är i hög grad du själv som formar utbildningen, under resans gång kan du ändra och anpassa vem du vill ha som lärare och vad du vill fokusera på. Utbildningen förbereder dig för ett arbetsliv som frilansare och kan också utgöra grund för vidare studier på masternivå.
 

Så ansöker du

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Examen & Intyg

Konstnärlig kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner