Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Konservatorsprogrammet

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

På konservatorsprogrammet får du grundläggande natur- och kulturvetenskapliga kunskaper och färdigheter för att kunna arbeta med konservering av det fysiska kulturarvet. Under utbildningen utvecklar du praktiska färdigheter och ett tvärvetenskapligt synsätt i bevarandet av kulturhistoriska föremål. Arbetsmarknaden är internationell och arbete finns både inom offentlig verksamhet och den privata sektorn.

Om utbildningen

På konservatorsprogrammet kombinerar du konstnärligt intresse och handlag med naturvetenskapliga och kulturvetenskapliga kunskapsfält. Utbildningen varvar teori och färdighetsträning för du ska få nödvändiga kunskaper för arbete med aktiv och förebyggande konservering av det fysiska kulturarvet - du lär dig hur du undersöker, vårdar och bevarar föremål, interiörer och byggnadselement. Du fördjupar successivt dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter och du får förutsättningar för att kunna utveckla professionella arbetsmetoder. Utbildningen har ett tvärvetenskapligt synsätt där naturvetenskap integreras med kulturvetenskapliga discipliner. 

Konservatorsprogrammet ges i enlighet med den europeiska yrkestandarden för konservering som tagits fram av European Confederation of Conservators-Restorers Organisations (E.C.C.O.) och European Network for Conservation/Restoration Education (ENCoRE ) vilket gör att du efter utbildningen kan arbeta både i Sverige och på den internationella arbetsmarknaden.

Efter studierna

Konservatorer arbetar med aktiv eller förebyggande konservering. Många arbetar på museer eller andra offentliga institutioner, men även inom den privata sektorn. Arbetsmarknaden är i hög grad internationell. Som konservator jobbar man exempelvis på olika museum, privata konserveringsateljéer, bibliotek, inom regional eller statlig verksamhet. En del tidigare studenter har även startat egna företag. Efter kandidatexamen kan du också läsa vidare på masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering vid Göteborgs universitet. Du är också behörig att fortsätta dina studier utomlands. 

Sök konservatorsprogrammet: www.gu.se/studera/hitta-utbildning/konservatorsprogrammet-n1kvp

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Kemi 1

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights