Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Hälsopromotionsprogrammet med fokus på kost och fysisk aktivitet

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Är du intresserad av kost och fysisk aktivitet?  Vill du veta mer om nutrition?
Har du lust att arbeta med hälsa och välmående? Här är utbildningen för dig!

Programmet leder till kandidatexamen i kostvetenskap och ger en gedigen grund att stå på inom hälsofrämjande arbete, nutrition och fysisk aktivitet. Utbildningen är unik i Sverige och har utvecklats under många år.

När du läst programmet kommer du att ha kunskaper i näringslära, fysiologi och folkhälsovetenskap samt inom pedagogik, psykologi och kommunikation relaterat till hälsofrämjande arbete. Du har också lärt dig tekniker för coaching, motiverande samtal och rådgivning kring kost och fysisk aktivitet. Dessutom har du kunskaper som gör att du kan följa och förstå forskning om kost, fysisk aktivitet och hälsopromotion.

Efterfrågan på kunskaper om mat, näring och fysisk aktivitet ökar i samhället. I programmet lär du dig att främja hälsa genom att inspirera och skapa förutsättningar för en livsstil med sunda vanor. Det innebär yrkeskompetens för att stötta individer och genomföra hälsofrämjande insatser inom mat och fysisk aktivitet. Du har även möjlighet att förlänga den treåriga grundutbildningen med ytterligare ett eller två år för en magister eller masterexamen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights