Visa studentum.se som: Mobil

Hälsopromotionsprogrammet med fokus på kost och fysisk aktivitet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg
Sista ansökan: 2022-04-18

Om utbildningen

Är du intresserad av kost och fysisk aktivitet?  Vill du veta mer om nutrition?
Har du lust att arbeta med hälsa och välmående? Här är utbildningen för dig!

Programmet leder till kandidatexamen i kostvetenskap och ger en gedigen grund att stå på inom hälsofrämjande arbete, nutrition och fysisk aktivitet. Utbildningen är unik i Sverige och har utvecklats under många år.

När du läst programmet kommer du att ha kunskaper i näringslära, fysiologi och folkhälsovetenskap samt inom pedagogik, psykologi och kommunikation relaterat till hälsofrämjande arbete. Du har också lärt dig tekniker för coaching, motiverande samtal och rådgivning kring kost och fysisk aktivitet. Dessutom har du kunskaper som gör att du kan följa och förstå forskning om kost, fysisk aktivitet och hälsopromotion.

Efterfrågan på kunskaper om mat, näring och fysisk aktivitet ökar i samhället. I programmet lär du dig att främja hälsa genom att inspirera och skapa förutsättningar för en livsstil med sunda vanor. Det innebär yrkeskompetens för att stötta individer och genomföra hälsofrämjande insatser inom mat och fysisk aktivitet. Du har även möjlighet att förlänga den treåriga grundutbildningen med ytterligare ett eller två år för en magister eller masterexamen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.