Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, Fritidshem, hem och konsumentkunskap för studenter m yrkeser

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Deltid
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Deltid

Om utbildningen

Har du arbetat på fritidshem men saknar lärarbehörigheten? Höstterminer startar en utbildning för dig som har yrkeserfarenhet av fritidshemsverksamhet och vill studera men arbeta på deltid. För dig som vill arbeta som lärare i fritidshem och inspirera barn i yngre skolåldern att utforska, lära och erövra nya intressen tillsammans med andra i fritidshemmets verksamhet.

Utbildning inom denna inriktning ger dig behörighet att undervisa i fritidshem samt i grundskolans årskurs 1–6 i ämnet hem- och konsumentkunskap.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Naturkunskap 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Därutöver krävs tre års dokumenterad yrkeserfarenhet (motsvarande heltid) inom pedagogisk verksamhet efter den 1 juli 1998. Av dessa ska minst två år vara sammanhängande på minst halvtid i fritidshem.

Examen & Intyg

Grundlärarexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights