Visar 1-20 av 55 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 55 träffar
1
2
3

Utbildningar inom finans och analys

För att arbeta med finansiell ekonomi och analys krävs att du är noggrann och organiserad. Att vara utåtriktad och serviceminded är egenskaper som också kan komma till nytta om du ska arbeta med människor.

Utbildningar inom finans och analys passar dig som vill arbeta med ekonomiskt analysarbete och beslutsfattande. Du vill jobba med siffror och har ett analytiskt tänkande. Finansiell ekonomi breddar din ekonomiska kompetens och du studerar hur finansiella marknader fungerar. Du får även kunskaper i praktiska instrument.

Läs din ekonomiutbildning med inriktning på finans och analys i Sverige eller utomlands

Det finns ekonomiutbildningar med inriktning på finans och analys över hela landet. Vill du läsa din utbildning utomlands finns en mängd alternativ för dig. Efter din utbildning kan du arbeta som exempelvis banktjänsteman. Då arbetar du med värdepapper, utlandsbetalningar och krediter. Du sitter även som rådgivare rörande fonder och aktiesparande.

Jobba inom bank och finans

Många som utbildar sig inom finans och analys vill ha ett framtida jobb inom
bankväsendet. För att få ett finansjobb på en bank behöver du minst en treårig examen inom ekonomi och finans från universitet eller högskola. Vill du öka dina chanser till ett toppjobb inom finans och analys kan en masterutbildning på fem år vara bra. 

ekonomi

Det finns en mängd olika typer av jobb inom bank och finans; allt från bankassistent, till specialist- eller chefsnivå, treasury, backoffice, inkasso, rådgivning samt kredit- och försäkringshandläggning.

Ljus framtid efter en finansutbildning

Arbetsmarknaden består, förutom banktjänstemannarollen, bland annat av jobb inom värdering och finansiering, handel med och analys av värdepapper, riskhantering, riskanalys, rådgivning och allt som gäller företags finansiella beslut och redovisning.

Som en följd av ökad integration, avregleringar och större krav på företagens redovisningssystem, ökar arbetsmarknaden för den här kompetensen. Framtiden ser med andra ord ljus ut för dig som vill studera finans och analys!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 13 utbildningar inom kategorin Finans / Analys / Statistik som ges utomlands?