Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Bygghantverksprogrammet

Göteborgs universitet, i Mariestad
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Mariestad

Om utbildningen

Bygghantverksprogrammet riktar sig till dig som vill bygga med traditionella hantverkstekniker, använda naturliga material och arbeta professionellt med byggnadsvård. Programmet ger dig kunskaper om byggnadsvårdens principer och utvecklar din förståelse för bevarande utifrån kulturhistoriska och hållbara perspektiv. Utbildningen är yrkesförberedande och ger kunskaper och färdigheter i traditionellt byggande med inriktning mot bygghantverk och kulturvård. Programmet ges i Mariestad.

Om utbildningen

Bygghantverksprogrammet ger dig kunskaper och färdigheter i traditionellt byggande och utvecklar din förståelse för bevarande utifrån kulturhistoriska och hållbara perspektiv. Du får grundläggande kunskaper om byggnadsvårdens principer och du bekantar dig med de historiskt vanligast förekommande byggnadsteknikerna i praktiska byggövningar. Under utbildningen får du bland annat lära dig att göra byggnadsundersökningar med bedömning av skador och förslag på åtgärder.

Efter studierna

Det finns ett stort behov av bygghantverkare med kunskap och förståelse för gamla hus och traditionellt hantverk och möjligheterna till en individuell inriktning i din framtida yrkeskarriär spänner över ett stort område. Våra tidigare studenter driver hantverksföretag som murare, timmermän, byggnadsvårdare, medan andra arbetar som konsulter eller rådgivare med specialistkompetens på kulturvård och praktisk byggnadsvård. Efter kandidatexamen kan du också läsa vidare på masterprogrammet i kulturvård vid institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet.

Sök bygghantverksprogrammet: www.gu.se/studera/hitta-utbildning/bygghantverksprogrammet-n1bhp

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights