Visa studentum.se som: Mobil

Litteratur- och skrivarlinje

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Ransäter
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst 2021 - Ransäter

Litteratur- och skrivarlinje


Tycker du om att läsa och skriva?

Då kan du gå ett år på Geijerskolan där du får utveckla ditt skrivande och lära dig mer om litteraturens värld. Du får bland annat skriva dikter, noveller och essäer.

Författare: För att få inspiration läser du litteratur från olika delar av världen och inom olika genrer. Du träffar spännande författare som berättar om sitt skrivande och bedömer dina texter.

Musik och bild: Arbetet sker i  varierande arbetsformer – föreläsningar, grupparbete och självstudier. Studierna går ut på att illustrera och dramatisera texter, läsa till musik och bild, se spelfilmer och dokumentärer.

Skrivprojekt och vårantologi: Under hösten och våren färdigställer var och en ett individuellt skönlitterärt skrivarbete. Vissa år samarbetar vi med musikteaterlinjen. Du får då skriva dramatik som sedan gestaltas på scen.
Vi gör även ett projekt tillsammans med kompositionslinjen, där text och musik möts.
På våren ger vi ut en sammanfattande textantologi. Viss schemalagd skrivtid ingår, men du får räkna med att ägna mycket tid utöver det till att skriva.

Utfärder och litterära vandringar: Värmland är ett landskap med en rik författartradition som du får bekanta dig med. Du gör tillsammans med klassen utfärder och litterära vandringar. Höstterminerna inleds med en resa  till ”Berättarladan” i Sunne och ser Västanå teater spela årets stora föreställning - med reservation för ändringar i spelschemat.

Foto och måleri: Skolan har ett brett utbud av tillvalsämnen så som språk, foto,  måleri och webbprogrammering. Om du saknar något ämne i din behörighet kan du läsa in det.

Universitetsstudier: Litteratur- och skrivarlinjen omfattar cirka 50 procent av studietiden. Utbildningen förbereder också för universitetsstudier i exempelvis litteratur.  Har du inte möjlighet att läsa på heltid kan kursen anpassas individuellt och efter dina behov.

Allmän kurs: Du läser också de ämnen du saknar för att få grundläggande behörighet. I grundläggande behörighet ingår svenska, engelska, matematik, naturkunskap, historia, religionskunskap och samhällskunskap.
Har du inte möjlighet att läsa på heltid kan kursen anpassas individuellt.

För mer information om Litteratur- och skrivarlinje, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningsvillkor
Minst ett års studier efter grundskolan.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Examen & Intyg

Kursintyg.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.
En materialavgift tillkommer på 700kr/termin.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Studera allt från musik till högskoleförberedande ämnen

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Vill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Litteratur- och skrivarlinje

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan
684 93 Ransäter

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Litteratur- och skrivarlinje från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i följande uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via
Telefon
Sms
Mail